FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (31/05/2022)

Ημερομηνία: 31-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Σοβαρό θέμα με κοινωνικές διαστάσεις σχεδιάζει να «σηκώσει» τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, από αυτά που γενικώς δεν αγγίζονται εύκολα.
*Χθεσινοβραδινές πληροφορίες έφερναν τη Λίλα Μπίκου εντός της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, αφού η επανακαταμέτρηση των ψήφων έδειξε ότι δεν της είχαν προσθέσεις λίγες αλλά καθοριστικές ψήφους.
*Δεν την αποδέχθηκε την παραχώρηση ΙΧ του αντιπερ/ρχη Ανδρ. Φίλια το ΔΣ του ΓΝ Ηλείας σχετικά με τη ΝΜ Κρεστένων, καθότι το όχημα είναι παλιό (του 2002) και έχει υψηλό κόστος στη συντήρησή του.
*«Ανοίγματα» στην αντιπολίτευση από τον Γιάννη Αργυρόπουλο, ο οποίος προχθές είχε συζήτηση με τον Δημήτρη Μάσσια, τον Αντώνη Μισύρη και τον Ντίνο Ράπτη στο κέντρο του Πύργου. Για όσο κάθισα μαζί τους, πάντως, κύριο θέμα ήταν πώς θα βρεθεί τρόπος για προοδευτική συγκυβέρνηση στην Ελλάδα.


Πολιτικολογίες

*Το σκεπτικό του Τσίπρα για την επιλογή της Ράνιας Σβίγκου ως νέας γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να πληροφορηθούν τα περισσότερα στελέχη, αφού προέρχεται από την «Ομπρέλα».
*Άλλοι λένε ότι δεν ήθελε ούτε σκληρό προεδρικό ούτε πασοκογενή, αλλά προτίμησε στέλεχος που δείχνει πρόθεση να περιοριστεί η ισχύς των μηχανισμών και να μην υπάρξουν αποκλεισμοί. Μένει να δούμε στην πράξη τι θα συμβεί.
*Στο ΠΑΣΟΚ τέτοια προβλήματα δεν υπάρχουν, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πάει σε «καθαρή» επιλογή, τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, για νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Σπυρόπουλο μαζί με τον Βαγγέλη Αργύρη θα επωμιστούν το κύριο βάρος της συγκρότησης ισχυρών ψηφοδελτίων.
*Σαν να έχει «ξεφουσκώσει» λίγο στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ, αφού είναι λίγο κάτω από το 13%. Στο επιτελείο Ανδρουλάκη το έχουν εντοπίσει και ήδη σχεδιάζουν αλλαγές στην στρατηγική τους, με επίκεντρο τις παρεμβάσεις στο λεκανοπέδιο.
*Κάθε μέρα που περνάει, είμαστε όλο και πιο κοντά στις κάλπες. Εάν δεν επαναληφθεί το περσινό καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, τότε κατά τον Σεπτέμβριο –προτού ανοίξουν τα σχολεία- ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές και η στήλη θα κερδίσει το στοίχημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος