FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (29/11/2022)

Ημερομηνία: 29-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*H NΔ δεν θα δώσει «χρίσματα» στους δήμους, αλλά όποιος νεοδημοκράτης αιρετός δεν στηρίξει το κόμμα στις εθνικές εκλογές, θα το βρεί μπροστά του. Είναι σαφές το μήνυμα του γραμματέα Μαρινάκη.

*Αφού δεν κατέληξαν ως τώρα σε πρόσωπο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα παραπέμπεται για μετά τις εθνικές εκλογές, οπότε… ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!

*Στην Πάτρα, πάντως, και τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης μάλλον θα στηρίξουν τον Βασίλη Αϊβαλή, όσο κι αν δεν του αρέσει του Κατσιφάρα αυτή η εξέλιξη.

*Δεν ξέρω αν ο Κατρίνης έχει πειστεί ότι πάμε χειμωνιάτικα σε εκλογές ή θέλει να είναι έγκαιρα προετοιμασμένος, αλλά στις 14 Δεκεμβρίου έχει προγραμματίσει συγκέντρωση ετεροδημοτών στο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα.


Πολιτικολογίες

*Την απόφαση του Αρείου Πάγου περιμένει το οικονομικό επιτελείο για να δει πώς θα νομοθετήσει σχετικά με τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων από τα funds. Βέβαια, η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει προεξοφλήσει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ληφθεί η οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση για να μην τιναχθεί στον αέρα το σύστημα «Ηρακλής».

*O Μητσοτάκης, πάντως, ήδη κινείται σε προεκλογικό κλίμα, αφού μιλώντας χθες ως κεντρικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, στο Λονδίνο, είπε ότι χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας και εξέφρασε εκ νέου αυτοδυναμία.

*Στον ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε άμεσα εντολή για ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων ως το τέλος του χρόνου, προκειμένου το κόμμα να είναι έτοιμο από την Πρωτοχρονιά για εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κλείσουν γρήγορα όλα τα μέτωπα και να πάει απερίσπαστος στον προεκλογικό αγώνα.

*Mέχρι να προκηρυχθούν πάντως εκλογές, ο Τσίπρας θα καταθέτει διαρκώς επίκαιρες ερωτήσεις στον Μητσοτάκη για το ζήτημα των υποκλοπών. Για να μην έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός να απαντήσει ως τώρα, δύσκολο το βλέπω να το πράττει αργότερα. Μήπως τελικά δεν μας μένει ακόμα πολύς χρόνος για αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο;

*Ο Ανδρουλάκης έχει πει ότι θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή. Πρέπει όμως να έχει και ανάλογο ποσοστό για να το πετύχει. Οι πληροφορίες λένε πως θα θέσει το ελάχιστο όριο στο 15% για να μπει σε συζητήσεις για μετεκλογικές συνεργασίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος