FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (29/08/2022)

Ημερομηνία: 29-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο Τζαβάρας απουσίαζε από την προχθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. Σιγά μην πήγαινε να παραστήσει τον χειροκροτητή του Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας ίσα που κρατήθηκε να μην του κάνει ονομαστική αναφορά. Έκανε έμμεση, μιλώντας για «ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις».

*Για ποιον βουλευτή και για ποιον δήμαρχο της Ηλείας φημολογείται ότι έχουν έρθει πολύ κοντά το τελευταίο διάστημα, παρότι ουδέποτε στήριξαν ο ένας τον άλλον στο παρελθόν;

*Πιστεύω πως το νοσοκομείο του Πύργου συνιστά πανελλαδική πρωτοτυπία. Δεν έχει γιατρούς, δεν έχει νοσηλευτές, δεν έχει διοικητή. Ευτυχώς δηλαδή που ήρθε δυο φορές η Γκάγκα στην Ηλεία μέσα στο 2022. Φανταστείτε να μην είχε έρθει. *Θα σας βάλω ένα κουιζάκι σήμερα: Ποιος είναι αυτός που η απογραφή ενδεχομένως να του κόψει τον δρόμο για τη Βουλή στις επόμενες εκλογές και μετά θα του αφήσει ως μοναδική επιλογή να κατέβει για περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας;  

Πολιτικολογίες

*Από τις δημοσκοπήσεις δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, γιατί αφενός είναι νωρίς ακόμα και αφετέρου ο κόσμος ψηφίζει κυρίως με βάση την τσέπη του. Όμως το γκάλοπ της GPO είχε ορισμένα αξιοσημείωτα ευρήματα που δείχνουν ότι το προφίλ του Μητσοτάκη έχει υποστεί ρωγμές.

*Ένας στους τρεις ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας καταλογίζει ευθύνη για το θέμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό και το 38,4% των ίδιων ψηφοφόρων αξιολογεί θετικά τη στάση του Ανδρουλάκη στο θέμα. Aυτό δείχνει ότι πλέον υπάρχει πρόβλημα δυσπιστίας προς τον Μητσοτάκη από το ίδιο του το κόμμα.

*Είναι ακόμα νωρίς για να αποτυπωθούν δημοσκοπικές αλλαγές, όμως οι υποκλοπές είναι ζήτημα που επηρεάζει την πολιτική ατμόσφαιρα και όσο περνάει ο καιρός, θα φθείρει κι άλλο την κυβέρνηση.

*Είναι σαφής η στρατηγική του Τσίπρα από δω και πέρα για να κερδίσει στις εκλογές. Θα επιδιώξει να αυξήσει τη συμπάθεια στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, μετά τη ρήξη Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη. Αν το πετύχει αυτό, θα ανοίξει τον δρόμο για μελλοντική συγκυβέρνηση. Θέλει χρόνο βέβαια, μόνο που αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχουν αντιληφθεί και συνεχίζουν επιθετικά προς το ΠΑΣΟΚ.

*Εξεπλάγησαν στον ΣΥΡΙΖΑ από τη σχετικά φιλική προς αυτούς ρητορική του Βαρουφάκη προ ημερών στη Βουλή. Βέβαια, δεν ξέρω αν κάνει καλό στο ΜΕΡΑ25 αυτή η τακτική, διότι οι διαρροές του προς τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αυξηθεί και δυσκολεύουν την είσοδό του εκ νέου στη Βουλή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος