FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (29/06/2022)

Ημερομηνία: 29-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Έκατό φορές σας έχω γράψει ότι ο Τεμπονέρας δεν θα είναι ΠΟΤΕ υποψήφιος στην Αχαΐα, εκατόν μία φορές μπαίνετε στη λούμπα να πιστεύετε το ράδιο αρβύλα. Αναγκάστηκε να ξανακάνει επίσημη δήλωση ο άνθρωπος μπας και σταματήσουν τα fake news.
*Συσπείρωση καταγράφεται στο ΠΑΣΟΚ της Δυτικής Ελλάδας στο άκουσμα του Μωραΐτη για την περιφέρεια. Συσπείρωση απέναντί του όμως, όχι υπέρ του. Ρωτήστε π.χ τον Μοίραλη ή τον Λύτρα να σας πουν τη γνώμη τους.
*Ο Κατσιφάρας μπορεί να μην το λέει ευθέως, αλλά έχει μαζευτεί λίγο με το δημοσκοπικό εύρημα της Data Rc, σύμφωνα με το οποίο οι πασόκοι δεν θέλουν κοινή υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια.
*Του χαλάει το αφήγημα περί ενιαίας προοδευτικής υποψηφιότητας, το οποίο αφήγημα χαλασμένο είναι από το 2019, αλλά αυτός επιμένει να το συντηρεί. Μετά απορούν κάποιοι γιατί γράφω πως ο Φαρμάκης –με τα τωρινά δεδομένα πάντα- είναι φαβορί και για το 2023. Δεν είναι ο γιαλός στραβός πάντως.
*Όπως μου είπε ένας Ηλείος παλαιοπασόκος, το καίριο πλεονέκτημα του Φαρμάκη έναντι του Κατσιφάρα είναι ότι δεν ανοίγει μέτωπα σε αντίθεση με τον Αποστόλη, που από το 2010 είχε σταθερή κόντρα με το μισό ΠΑΣΟΚ.


Πολιτικολογίες

*Η εξέλιξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ θα καθορίσει και το πότε θα γίνουν εκλογές. Ο Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να διαπιστώσει τις προθέσεις του Ερντογάν και αν μπορεί – με τη συνδρομή των ισχυρών κρατών- να διασφαλίσει μορατοριουμ ως τα Χριστούγεννα, θα τις κάνει. Ειδάλλως, πάμε ολοταχώς για την άνοιξη του 2023, την ίδια χρονιά που έχει και η Τουρκία εκλογές.
*Παράταση πήρε η προθεσμία για τις αιτήσεις power pass, αλλά ο λόγος δεν έγινε επίσημα γνωστός. Οι πληροφορίες της στήλης όμως έμαθαν ότι έγινε γκάφα με το σύστημα, γιατί όποιος έκανε αίτηση και μετά τη φορολογική του δήλωση, του ακυρωνόταν η αίτηση.
*Στα πάνω του είναι τις τελευταίες ημέρες ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφού το όνομα του παίζει ως μπαλαντέρ σε πιθανή κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος άδραξε την… πάσα του Τσακαλώτου και έθεσε τους όρους του για συγκυβέρνηση, τονίζοντας ότι η όποια προγραμματική συμφωνία πρέπει να γίνει προεκλογικά.
*Από αυτά που διάβαζα πάντως στις 7 θέσεις που βάζει για συζήτηση με τον Τσίπρα, δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας. Απλώς ο Βαρουφάκης θέλει να παίξει τα ρέστα του να ξαναμπεί στη Βουλή και στις δύο κάλπες.
*Ριψοκίνδυνη στρατηγική έχει για το ΜΕΡΑ25 η Νέα Δημοκρατία. Επαναφέρει στο προσκήνιο τον Βαρουφάκη για να κόψει κεντρώες ψήφους από τον Τσίπρα, όμως ελλοχεύει κίνδυνος να πιάσει το 3% ο Γιάνης και στις δύο κάλπες κόβοντας τον δρόμο για την αυτοδυναμία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος