FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (28/12/2022)

Ημερομηνία: 28-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Τα τεκταινόμενα στην Αυτοδιοίκηση και στη Νέα Δημοκρατία ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου, και του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηλείας, Γιώργου Λαμπρόπουλου, σε κεντρικό καφέ του Πύργου.

*Για την πορεία της οικονομίας της Ηλείας συζητούσαν προχθες το πρωί ο βουλευτής Ηλείας Διον. Καλαματιανός, ο περ/κός σύμβουλος Παν/της Μπράμος και η γ.γ. του ΟΕΕ Δυτ. Ελλάδας, Εύη Βεργοπούλου, στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

*Σε ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί εντός της εβδομάδας ο Γαβρίλης Λιατσής, όπως με ενημέρωσαν στενοί του συνεργάτες. Για να δούμε τι θα πει…

*Η τιμολογιακή πολιτική και η εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τις οφειλές των δήμων ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Ηλείας.  


Πολιτικολογίες

*Μάλλον προκρίνεται η Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου, για την πρώτη κάλπη των εθνικών εκλογών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και να κατέβουν μια και καλή για Πάσχα και ψήφο. Η δεύτερη κάλπη, εφόσον δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, θα στηθεί λογικά στις 14 ή στις 21 Μαΐου.

*Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού προτιμούν τη δεύτερη κάλπη στις 21 Μαΐου, διότι αρκετοί νέοι θα έχουν αναχωρήσει για δουλειά στα νησιά, οπότε δεν θα πάνε για ψήφο. Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί στη νεολαία, όσο πιο μακριά η 2η κάλπη, τόσο πιο καλά για τον Μητσοτάκη.

*Σας έχω ειδησούλα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθεί αν όχι επικεφαλής, σίγουρα σε εκλόγιμη θέση, ο Πατρινός εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας. Επομένως, με την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, θα ησυχάσουμε και από τα ευφάνταστα σενάρια περί υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

*Μεγάλο ρίσκο έχουν αποφασίσει να πάρουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού δεν θα ασχοληθούν μέχρι να διεξαχθούν οι βουλευτικές. Και στα δύο κόμματα επικρατεί η αντίληψη ότι όλο και κάποιος επιλαχών σε σταυρούς  θα δεχθεί να κατέβει για περιφερειάρχης.

*Ένας φίλος μου, πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν φιλο-ΣΥΡΙΖΑ, μου εξήγησε ότι το μεγάλο crash test για τον Τσίπρα δεν είναι οι βουλευτικές εκλογές αλλά οι ευρωεκλογές του 2024. «Και να χάσει τώρα, άμα πάρει τις ευρωεκλογές, που είναι πάντα προνομιακές για την αντιπολίτευση, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη ΝΔ», επισήμανε. Για να δούμε όμως πρώτα τι θα βγάλει η εθνική κάλπη το 2023.   


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος