FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (28/09/2022)

Ημερομηνία: 28-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*«Κλειδωμένη» θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Αβραμόπουλου στην Α’ Αθηνών, οπότε και τυπικά δεν «παίζει» για την Ηλεία. Εκκρεμεί του Σκυλακάκη αλλά με λίγες πιθανότητες τη δεδομένη στιγμή. Κάντε λίγη υπομονή για την 4η θέση, γιατί από Δευτέρα σας έχω νέα.

*Τα ονόματα του Θάνου Μωραΐτη και του Διονύση Τεμπονέρα συζητήθηκαν προχθές στην αρμόδια επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δυτική Ελλάδα. Για τον δεύτερο όμως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να είναι υποψήφιος περ/ρχης. Κι ο πρώτος αρνείται προς το παρόν, καθότι είναι εκλεγμένος βουλευτής και εκεί θέλει να παραμείνει.

*Στον ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας, πάντως, ήδη κάνουν σχέδια για συνδυασμό στην Περιφέρεια, με βασικό και ανομολόγητο στόχο να «εγκλωβίσουν» το ΠΑΣΟΚ και να το εκτοπίσουν από τον κεντροαριστερό πόλο, αφού ο Φαρμάκης με τα σημερινά δεδομένα έχει καθαρή παράσταση νίκης.

*Ονόματα που θα μπορούσαν θεωρητικά να «παίξουν» για ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο, είναι ο Παναγιώτης Φλεβοτόμος, ο Κώστας Διαμαντόπουλος, αλλά και ο Νίκος Κοτσώνης, ο Παναγιώτης Φλέσσας κι ο Θοδωρής Ντοάς, εφόσον επιλέξουν να μεταπηδήσουν από τον α’ στον β’ βαθμό αυτοδιοίκησης.


Πολιτικολογίες

*Mε 79 διασωληνωμένους η πανδημία προς το παρόν είναι διαχειρίσιμη για την κυβέρνηση, αφού προς το παρόν δεν φαίνεται νέο ισχυρό «κύμα». Είχε καλό καιρό τον Σεπτέμβριο, ο κόσμος ήταν έξω, οπότε δεν επικράτησε συνωστισμός. Αν κυλήσει έτσι και ο Οκτώβριος, τότε θα έχουμε τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς μέτρα.

*Με το που θα μπει ο Ιανουάριος, όμως, αυτόματα μετράμε αντίστροφα για εκλογές. Αν η πρώτη κάλπη είναι τέλη Μαρτίου, τότε του Αγίου Βαλεντίνου θα προκηρυχθούν. Μάλλον όμως θα πάει κατά το Πάσχα η κάλπη, οπότε μετά τα καρναβάλια θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

*Ο Μπογδάνος κάθε δυο μήνες ιδρύει κόμμα για να λέει ότι είναι αρχηγός κάπου. Λίγοι μήνες τού έμειναν ακόμα στη Βουλή, μετά τέλος. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης τον έκραξε πάντως, υπενθυμίζοντας ότι το όνομα «ΠΑΤΡΙΔΑ» το είχε καπαρώσει εδώ και χρόνια ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

*Όπως ξέρετε, οι δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα, κάτι που επιτρέπει στους αρχηγούς να τις «πειράξουν» κατά το δοκούν. Εκείνος που το σκέφτεται έντονα, είναι ο Βελόπουλος, αφού ο φόβος αποστασίας είναι υπαρκτός, οπότε θα φροντίσει να βάλει «ταλιμπάν» στις εκλόγιμες θέσεις.

*Τη μεγαλύτερη πίεση πάντως θα τη δεχθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που θα εκλεγούν στην πρώτη κάλπη και θα ξέρουν ότι στη 2η δεν βγαίνουν. Εκεί να δείτε πιέσεις για ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το πρώτο κόμμα. Θα είναι συναρπαστική η ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος