FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (28/04/2022)

Ημερομηνία: 28-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Το βάρος στις νομαρχιακές και στους συνέδρους ρίχνει το ΠΑΣΟΚ, οπότε «παγώνουν» προσωρινά οι συζητήσεις για το ψηφοδέλτιο. Ο Πύργος θα εκλέξει 27 και η Αμαλιάδα 24. Αναμένεται σκληρή μάχη και για τη νομαρχιακή, δεδομένου ότι το μητρώο θα είναι ανοιχτό.
*Συζήτηση για όλα είχαν το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρ. Γαβράς και ο αντιπρόεδρος Μενέλαος Παπασωτηρίου, με επίκεντρο το συνέδριο και το ψηφοδέλτιο. Τα αυτοδιοικητικά έχουν μπει σε δεύτερο πλάνο.
*Με «χρησμούς» μιλάει ο Κώστας Καρπέτας τις τελευταίες ημέρες, αλλά η ουσία είναι μία. Εφόσον ο Κατσιφάρας αποχωρήσει από την Περιφέρεια (που είναι και το πιθανότερο), ο έμπειρος Αχαιός περ/κός σύμβουλος θα είναι παρών στην κούρσα διαδοχής.
*Δεν θέλησαν να μπουν στη μάχη για την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δύο βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας, Βαρεμένος (Αιτ/νίας) και Μάρκου (Αχαΐας). Μάλλον προβλέπεται σάρωμα από τη Σία Αναγνωστοπούλου και τον Θάνο Μωραΐτη!


Πολιτικολογίες

*Στο ενεργειακό επικεντρώνεται ο Μητσοτάκης, αφού έχει αντιληφθεί ότι από αυτή την παράμετρο εξαρτάται η εκλογική του επίδοση στην επόμενη κάλπη. Ή το ελέγχεις και συγκρατείς τον πληθωρισμό ή σου ξεφεύγει και πας για ντέρμπι στις εκλογές, εκεί που φαινόταν άνετη η πρωτιά.
*Ο τουρισμός και η εστίαση θα πάνε καλά το καλοκαίρι, η πανδημία υποχωρεί (όχι πολύ γρήγορα αλλά αργά και σταθερά), οπότε το στοίχημα είναι η διαχείριση πιθανών φαινομένων μεγάλης πυρκαγιάς. Αν και αυτό είναι ελεγχόμενο, τότε οι φθινοπωρινές κάλπες όλο και πλησιάζουν.
*Δεν ξέρω ποιος αποφάσισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να ασχοληθεί με τη συνάντηση του πρίγκιπα Καρόλου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά δεν προκύπτει κανένα εκλογικό όφελος. Αυτά τα διλήμματα και αυτή η ρητορική περί φιλοβασιλικών είναι ξεπερασμένη και είναι μόνο για όσους δεν έχουν επιχειρήματα για το σήμερα.
*«Αντάρτικο» Τσακαλώτου διέγνωσε ο Γιώργος Φλωρίδης, θεωρώντας πως το μέτωπο που άνοιξε ο βουλευτής και πρώην ΥΠΟΙΚ με τον Ανδρουλάκη, είχε ως στόχο να υπονομεύσει την προσπάθεια προσέγγισης του ΠΑΣΟΚ από τον Τσίπρα. Δεν είναι αβάσιμος ο συλλογισμός, αλλά μου φαίνεται υπερβολικός.
*To αξιοσημείωτο είναι ότι απάντησε και η Άννα Διαμαντοπούλου στον Τσακαλώτο για τον Μακρόν με μακροσκελές κείμενο. Να το θεωρήσουμε άνοιγμα προς την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ; Θέση στο ψηφοδέλτιο, πάντως, υπάρχει για την πρώην υπουργό και πρώην επίτροπο, αλλά όχι προνομιακή μεταχείριση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος