FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (27/05/2022)

Ημερομηνία: 27-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Ανακατωσούρα προκλήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Χάρης Μιχαλακόπουλος, ζήτησε ανάκληση της απόφασης επιχορήγησης σε αθλητικά σωματεία που συνδιοργάνωσαν το 1ο Run Pyrgos, αναφέροντας ότι τα συγκεκριμένα σωματεία ζήτησαν χρήματα από όσους συμμετείχαν.
*Mε την πρόταση συμφώνησε αρχικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Νώντας Κυριαζής, ενώ ο Νίκος Θεοδώρου πρότεινε να διερευνηθεί και να συζητηθεί εκ νέου το θέμα σε άλλη συνεδρίαση.
*Ο δήμαρχος Πύργου, Τ.Αντωνακόπουλος, ζήτησε –φανερά ενοχλημένος- να μη βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα που ενδεχομένως οδηγούν σε συκοφαντίες και πρότεινε να έρθουν σε συνεδρίαση οι υπεύθυνοι των τριών συλλόγων και να ενημερώσουν το σώμα, με διάθεση πρόσκλησης και όχι έγκλησης.
*Από την πλευρά του ο κ.Καννής εξέφρασε προβληματισμό για την καταγγελία, επικαλούμενος και τη στάση του προέδρου Ν. Κυριαζή, ζητώντας να ενημερωθεί το Σώμα χωρίς να κληθούν οι εκπρόσωποι σε συμβούλιο και εκληφθεί ως άτυπο λαϊκό δικαστήριο. Εκεί σχολίασε χιουμοριστικά ο δήμαρχος ότι «είναι η πρώτη φορά που στήριξες τον Νώντα μετά από τόσα χρόνια»!


Πολιτικολογίες

*Τέλος στις κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια βάζει η Κεραμέως, αφού αποφάσισε να καθιερώσει ενιαίο ψηφοδέλτιο, το οποίο θα εκλέγει Συμβούλιο Φοιτητών. Περιμένω να δω αν θα υπάρχουν αντιδράσεις εκ των έσω, δηλαδή από την περίφημη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
*Ανεμιστήρας και βεντάλια φαίνεται ότι θα επιστρέψουν το καλοκαίρι, προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια και να απεξαρτηθεί σταδιακά η Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο. Ιταλία και Ισπανία ξεκινούν από τα κλιματιστικά, να δούμε στην Ελλάδα τι θα γίνει.
*Ο ανασχηματισμός είναι δεδομένος, αλλά αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν θα είναι σαρωτικός. Η λογική λέει ότι θα μπουν κάμποσοι βουλευτές ως υφυπουργοί, διότι πλησιάζουμε στις εκλογές και πρέπει να δοθεί η μάχη του σταυρού.
*Πασοκογενείς δεν βλέπω να μπαίνουν, αφού οι περισσότεροι –αν όχι όλοι- είναι κοντά στον Ανδρουλάκη και έχουν αποφασίσει να τον στηρίξουν. Δεν ξέρω βέβαια πόσοι από αυτούς έχουν πρόθεση να δώσουν τη μάχη του σταυρού, αφού το επικρατείας δεν τους χωράει όλους.
*Μήνυμα στο κινητό τους έλαβαν χθες όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τις ευχαριστίες του. Είναι προφανές ότι θα εντείνει την προσωπική και αδιαμεσολάβητη επαφή με τον κόσμο, που είναι και το μεγάλο του πλεονέκτημα από το 2012.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος