FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (27/04/2022)

Ημερομηνία: 27-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Ενδιαφέρουσα η σύνθεση τραπεζιού τη Μ. Παρασκευή σε κεντρικό καφέ του Πύργου: Νεκτάριος Φαρμάκης, Μάικ Αμπου-Χάντμπα, Παναγιώτης Μπράμος, Σταύρος Δανιελιάν-Δανιηλίδης. Όταν ρώτησα τι μπορεί να συζητούσαν, οι τρεις πρώτοι επικαλέστηκαν τις κοινές φοιτητικές αναμνήσεις από τις σπουδές στη Νομική Κομοτηνής, αλλά όλο και κάτι θα είπαν περί πολιτικής και εκλογών.
*Νομίζω ότι δεν έχουν γραφτεί όλοι οι φερόμενοι υποψήφιοι βουλευτές Ηλείας με το ΚΙΝΑΛ. Υπάρχει ένα όνομα που δεν έχει διαρρεύσει, αλλά έχει βολιδοσκοπηθεί για να μπει. Πρόκειται για άνδρα 40 ετών, από τη νότια Ηλεία, που στα φοιτητικά του χρόνια ήταν στην ομάδα Ανδρουλάκη εντός νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Περισσότερα προσεχώς.
*Τα περί Κατσιφάρα και δήμου Ερυμάνθου δεν έχουν καμία βάση. Όσοι ξέρουν τον πρώην περ/ρχη Δυτικής Ελλάδας, γνωρίζουν ότι δεν θα έκανε μια τέτοια επιλογή. Για να μη σας μπερδεύω, έχει «κλειδώσει» για το αχαϊκό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
*Όσοι ευχήθηκαν προχθές στον Γιώργο Καραστέργιο και του έλεγαν ότι ήρθε η ώρα να πολιτευτεί, να ξέρουν ότι η προτροπή τους πολύ πιθανόν να υλοποιηθεί το 2023. Το πού θα σας το γράψω σύντομα, μάλλον έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα.


Πολιτικολογίες

*Κόντρα μεταξύ Ανδρουλάκη και Τσακαλώτου ξέσπασε χθες, καθώς ο βουλευτής και πρώην ΥΠΟΙΚ του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής του Μακρόν, τονίζοντας ότι το μόνο καλό είναι ότι απλά έχασε η Λεπέν.
*Ο Ανδρουλάκης του απάντησε σε έντονο ύφος ότι με αυτά που λέει, ξεπλένει τη Λεπέν και του υπενθύμισε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, κάνοντας και μια αναφορά στη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο ρωσοουκρανικό, υπονοώντας φιλοπουτινισμό.
*Μετά απ’ αυτά, περιμένετε να προκύψει συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής μετεκλογικά; Με το πολεμικό κλίμα που υπάρχει, το βλέπω απίθανο, ό,τι ποσοστό και να πάρουν τα δύο κόμματα.
*Τρεις είναι οι περιοχές στις οποίες έχει στοχεύσει ο Ανδρουλάκης για τις ερχόμενες εκλογές: Κρήτη, Δυτική Ελλάδα και Θράκη. Στις δύο εξ αυτών θα είναι και επικεφαλής ψηφοδελτίου, ενώ η Τρίτη θα είναι στην Αττική.
*Τα αποτελέσματα της πλατφόρμας fuel pass περιμένουν στο Μαξίμου για να δουν τι θα κάνουν με τα μέτρα τιθάσευσης του πληθωρισμού. Οι 100.000 αιτήσεις από την πρώτη μέρα έδειξαν ότι οι πολίτες έχουν πρόβλημα και θέλουν στήριξη, γιατί η βενζίνη έχει σταθεροποιηθεί στα 2.05€.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος