FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (27/01/2022)

Ημερομηνία: 27-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές


*Την ευτυχέστερη περίοδο της ζωής του βιώνει ο πρώην αντιδήμαρχος Πύργου, Διονύσης Μπέλτσος, καθώς εδώ και έναν μήνα είναι πατέρας ενός μικρού κοριτσιού. Κατά τα άλλα, μαθαίνω ότι συζητά με αρκετό κόσμο για τον δήμο Πύργου με… φόντο την κάλπη του 2023.
*Επαφές με πολίτες για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου κάνει και ο Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος έχει αποφασίσει να ξανακατέβει για δήμαρχος Πύργου, όπως λέει σε όποιον τον ρωτάει σχετικά.
*Επομένως η στήλη επαληθεύεται πλήρως όταν σας γράφει πως οι διεργασίες γίνονται κυρίως δεξιότερα του Αντωνακόπουλου. Πλάκα θα έχει να ξαναδούμε δύο δεξιόστροφα ψηφοδέλτια στον Πύργο. Από το 1998 με Λιατσή-Τερζή έχουμε να το δούμε.
*Έχω μια απορία: Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν σοβαρά ότι μπορούν να ξαναπάρουν πρωτιά χωρίς να έχουν υπουργό και χωρίς τον Τζαβάρα στο ψηφοδέλτιο; Ούτε μία στο εκατομμύριο, ειδικά όταν αντίπαλοι είναι ο Καλαματιανός και ο Κατρίνης.

Πολιτικολογίες


*Kαινούρια εταιρεία δημοσκοπήσεων, η Abaccus Research, εμφανίστηκε χθες και δημοσίευσε γκάλοπ για το κανάλι του Alpha. Δίνει τη ΝΔ πρώτη με 32,5%, δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ με 17,2% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οριακά τρίτο με 17%, το ΚΚΕ με 5% και Βελόπουλο και Βαρουφάκη εκτός Βουλής, με 2% στον καθένα. Με αναγωγή τα ποσοστά είναι 39-23-2. Ομολογώ ότι τα ευρήματά της μου προκάλεσαν εντύπωση, ειδικά στα μικρά κόμματα.
*Πλέον θεωρώ δεδομένο ότι θα κερδίσω το στοίχημα με τον Μητσοτάκη, διότι μου φαίνεται πολύ δύσκολο να μην κάνει εκλογές φέτος. Δεν έχει να κερδίσει κάτι από έναν ακόμα χειμώνα, που σίγουρα θα έχει λίγο κορονοϊό και κακοκαιρία, οπότε να ετοιμαζόμαστε τον Σεπτέμβριο για κάλπες.
*Εξίσου δεδομένη θεωρώ την πρόθεση του Μητσοτάκη να «κόψει» μια δεύτερη θητεία του Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτήν την περίπτωση, το «χρίσμα» θα το πάρει ο Χαρδαλιάς, ο οποίος την παίζει στα δάχτυλα την αυτοδιοίκηση. Εγώ όμως θα τολμήσω να σας γράψω πως αν κατέβει ο Λοβέρδος για περιφερειάρχης, θα εκμεταλλευτεί τον «εμφύλιο» Πατούλη-Χαρδαλιά και, αν καταφέρει να μπει στον 2ο γύρο, θα είναι ο νικητής.
*Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για το συνέδριο και για τις εσωκομματικές διαδικασίες. Προς το παρόν η ομάδα των 53 κρατά χαμηλά τους τόνους και ετοιμάζεται. Από αυτά που μαθαίνω, πάντως, ο Τσίπρας θα κατέβει σε κάλπη χωρίς αντίπαλο, αφού ως τώρα δεν βλέπω κάποιον να έχει διάθεση να βγει μπροστά, κυρίως για να μη «νομιμοποιήσει» τη διαδικασία.
*Μετά τον Φίλη και τον Τσακαλώτο, πάντως, τη διαφωνία του με την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση εξέφρασε με άρθρο του στην «Αυγή» και ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για «στοχοποίηση συντρόφων επειδή μετέχουν στον δημόσιο διάλογο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος