FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (26/09/2022)

Ημερομηνία: 26-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Δύο ανθρώπους εγκωμίασε η Θεοδώρα Τζάκρη με ειδική αναφορά προχθές στον Βάραγκα. Ο πρώτος ήταν ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, με τον οποίο διατηρεί πολυετή φιλία, και ο δεύτερος ο επικοινωνιολόγος Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

*Στελέχη των Οικολόγων-Πράσινων δεν είδα χθες στη συγκέντρωση στον Καϊάφα Από ό,τι έμαθα, εξέφρασαν αντιρρήσεις για την πρωτοβουλία, αλλά και την αμφιβολία τους για το αν έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα το αίτημα υλοποίησης ενός έργου ανάπλασης.

*Ποιου έμπειρου Πυργιώτη αυτοδιοικητικού έχουν κυκλώσει το όνομα στον ΣΥΡΙΖΑ, για να του προτείνουν να κατέβει στο υπό συγκρότηση περιφερειακό ψηφοδέλτιο ως άτυπος επικεφαλής;

*Ποιος φέρελπις νέος της Κεντροαριστεράς είπε σε «πηγαδάκι» στο Βάραγκα ότι κατά 80% θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές;


Πολιτικολογίες

*Τα ελληνοτουρκικά θα κυριαρχήσουν στη δημόσια ατζέντα τους επόμενους μήνες, αφού εκλογές το 2023 δεν έχει μόνο η Ελλάδα αλλά και η Τουρκία. Ο Μητσοτάκης επενδύει σε αυτό, καθώς θεωρεί πως τα εθνικά θέματα συνήθως ευνοούν τους δεξιούς.

*Η επανενεργοποίηση του Νίκου Κοτζιά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα θέματα που συζητούν και φέρονται να έχουν προτείνει στον Τσίπρα ορισμένοι συνεργάτες του, καθώς θεωρούν πολυτέλεια να είναι εκτός ο πρώην ΥΠΕΞ τους. Νομίζω πως το σκεπτικό της πρότασης δεν είναι λάθος.

*Άδραξε την ευκαιρία ο Τσακαλώτος και σχολίασε τη φράση του Μητσοτάκη ότι «έχουμε μαξιλάρι 40 δις. €». «Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ‘το μαξιλάρι που εμείς χτίσαμε’, μπορεί να μας εξηγήσει το “εμείς”; Είναι το ίδιο μαξιλάρι που χαρακτήριζε ο αναπληρωτής Υπουργός του κ. Σκυλακάκης ‘την μεγαλύτερη αστοχία, την μεγαλύτερη γκάφα από καταβολής οικονομικής πολιτικής’;» έγραψε χαρακτηριστικά.

*Κάτι δεν πάει καλά στο ΠΑΣΟΚ, αφού προ ημερών έγινε γνωστό (ieidiseis) ότι παραιτήθηκε ο πανεπιστημιακός Σωτήρης Σέρμπος από σύμβουλος του Νίκου Ανδρουλάκη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Οι λόγοι δεν έχουν γίνει γνωστοί, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι απώλεια σημαντική και ίσως κάτι να σημαίνει.

*Στα εκλογικά σενάρια της πρώτης κάλπης μπαίνει πλέον και η παράμετρος του κόμματος Κασιδιάρη, που καταγράφεται δημοσκοπικά πάνω από το 2%. Νομίζω πως οι δεύτερες εκλογές είναι πιο πιθανές από όσο πιστεύουμε τώρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος