FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (26/03/2022)

Ημερομηνία: 26-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Πρόσκληση ψηφοδελτίου έκανε χθες ο Διονύσης Καλαματιανός στον Πάνο Μπράμο, σε τυχαία συνάντηση στην κεντρική πλατεία του Πύργου, καθώς είχε διαβάσει το ρεπορτάζ της Πρωινής. «Αν σε ενδιαφέρει η κεντρική σκηνή, τότε να σου κάνουμε κι εμείς πρόταση να έρθεις», του είπε χαρακτηριστικά!
*Σε «πηγαδάκι» με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρήστο Γαβρά, και στελέχη της οργάνωσης συμμετείχε για αρκετά λεπτά χθες στον Πύργο ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος απέρριψε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τον ερχόμενο Μάιο.
*Δικηγόρο από την Αμαλιάδα θα έχει σίγουρα το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία. Λέτε να έχει και δικηγόρο από τον Πύργο; Το σίγουρο πάντως είναι πως θα έχει υποψήφια με το όνομα «Ζωή».
*Σας είχα προϊδεάσει για τις κινήσεις του Αντωνακόπουλου που στοχεύουν στη διεύρυνση της παράταξής του ενόψει 2023 και της διείσδυσης στον χώρο του κέντρου. Μένει να δούμε αν θα απαντήσουν οι πολιτικοί αντίπαλοι και με ποιον τρόπο, διότι το εγχείρημα του δημάρχου θα έχει και συνέχεια.

*Το μίνι «πηγαδάκι» στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο Πύργου ήταν μεταξύ Ανδριόλα, Μεσσαλά και Σκαρτσιάρη. Ρώτησα πόσες πιθανότητες υπάρχουν να είναι όλοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο του 2023 και οι δύο από τους τρεις μού απάντησαν ακριβώς το ίδιο: «πολλές».


Πολιτικολογίες

*Εδώ και έναν μήνα περίπου σας έχω τονίσει ότι σενάριο εκλογών τον ερχόμενο Μάιο δεν έχει πιθανότητες και σας έχω προϊδεάσει εγκαίρως για έναν ακόμα ανασχηματισμό προτού πάμε σε εκλογές. Αυτά θα διαβάσετε σήμερα και αύριο στον αθηναϊκό Τύπο.
*Το σήκωσε το «γάντι» του εκλογικού νόμου ο Μητσοτάκης, απαντώντας στον Τσίπρα ότι οι εκλογές θα γίνουν με τον τελευταίο ψηφισθέντα νόμου, αφού πρώτα του απηύθυνε το ρητορικό ερώτημα «Αφού είστε πρώτο κόμμα τι σας νοιάζει ο εκλογικός νόμος;».
*Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ποντάρει πολλά στο επικείμενο συνέδριο και στην επανεκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, από τη βάση αυτή τη φορά. Θεωρεί πως θα κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας, θα συσπειρώσει το κόμμα και περιορίσει την αυξανόμενη επιρροή του Ανδρουλάκη.
*Η ουσία είναι πως τα τρία πρώτα κόμματα, αφού ολοκληρώσουν τα συνέδριά τους, θα είναι προετοιμασμένα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών κατά το φθινόπωρο. Εκτίμησή μας είναι πως αυτό θα κριθεί από την εξέλιξη του καλοκαιριού. Αν πέσει η τιμή της βενζίνης, αν δουλέψουν τουρισμός και εστίαση, αν πέσει η πανδημία και δεν έχουμε μεγάλες φωτιές, ο πειρασμός για κάλπες τον Σεπτέμβριο είναι πολύ ισχυρός.
*Με το 2,2% που καταγράφει το κόμμα Κασιδιάρη, πιστεύω η Χρυσή Αυγή θα κατέβει κι αυτή στις κάλπες και δεν θα της απαγορευτεί η συμμετοχή. Αν τελικά δεν της επιτραπεί, όλο το… χαρτί σε αυτόν τον χώρο θα το μαζέψει ο προαναφερθείς και θα πλησιάσει επικίνδυνα το 3%.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος