FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (25/08/2022)

Ημερομηνία: 25-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Σαν να τα ΄χει μπερδέψει λίγο  με τις προσκλήσεις ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, όπως φάνηκε στην επίσκεψη της Βούλτεψη στην Ηλεία. Δεν πιστεύω αυτούς που λένε ότι παίρνει οδηγίες από άλλους για το ποιους θα προσκαλεί και ποιους θα αποκλείει. Κατά λάθος ξέχασε να τους ενημερώσει όλους εγκαίρως και πιστεύω πως δεν θα επαναληφθεί.  

*Γενικά στη ΝΔ της Ηλείας δεν είναι καλό το κλίμα, αν κρίνω από την κόντρα στο fb μεταξύ του Γιώργου Καρβουνιάρη και του Γιώργου Κατσικαρώνη για το αν η ΝΟΔΕ ενημερώνει ή όχι τα στελέχη της.      

*Το νόημα της περιοδείας Βούλτεψη στην Ηλεία το καταλάβατε; Μάλλον νέες δομές προσφύγων-μεταναστών θα ιδρυθούν. Με το καλό, διότι στην Ηλεία είμαστε φιλόξενοι και όχι ρατσιστές, αλλά γιατί δεν μιλάμε πιο καθαρά; Υπάρχει φόβος για κάτι;

*Eάν τελικά χαρακτηριστεί «άγονη» η Κυπαρισσία, να είστε έτοιμοι για δυναμική παρέμβαση πολιτικού προσώπου από την Ηλεία.  

Πολιτικολογίες

O νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, μας είπε χθες ότι με μια απλή εισαγγελική απόφαση όλοι παρακολουθούνται, μηδενός εξαιρουμένου. Σαν να μας είπε δηλαδή ότι παρακολουθούνται κι άλλοι πολιτικοί ή δημοσιογράφοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες έστειλε επιστολή στην Κομισιόν λέγοντας ότι η δημοσιογράφος που έγραψε το ρεπορτάζ για τις υποκλοπές στο Politico, γράφει ανακρίβειες κι ότι είναι συριζαία. Δεν καταλαβαίνω σε τι ωφελούν οι ad hominem επιθέσεις.

To κρίσιμο ερώτημα που περιμένουν όλοι να απαντηθεί από τα γκάλοπ είναι οι επιπτώσεις του «διαζυγίου» των εκσυγχρονιστών με τον Μητσοτάκη. Θα περάσει αυτό και προς τα κάτω, δηλαδή προς τον κεντρώο κόσμο που ψήφισε το 2019 ΝΔ, ή η επιλογή κορυφαίων ονομάτων (Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Αλιβιζάτος) να στηρίξουν Ανδρουλάκη θα μετουσιωθεί και σε δημοσκοπική άνοδο του ΠΑΣΟΚ;

Δεν νομίζω ότι είναι μακριά από την υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης. Από αυτά που γράφει στη σελίδα του στο fb, μάλλον έχει βάλει πλώρη προς τα κει.

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την ενεργειακή πολιτική. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΥΠΟΙΚ καταλόγισε στη ΝΔ ότι κάνει φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, και παίρνει τα λεφτά από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, δεν  παρεμβαίνει στην ενεργειακή αγορά, δεν βάζει  πλαφόν στα κέρδη, δεν περιορίζει τα υπερκέρδη και δεν ελέγχει την αισχροκέρδεια και την αυθαιρεσία έναντι των καταναλωτών


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος