FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (24/05/2022)

Ημερομηνία: 24-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Δίπλα δίπλα προ ημερών σε κατάστημα της κεντρικής Πλατείας του Πύργου τα στελέχη της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας. Στο ένα τραπέζι ο Κώστας Νικολούτσος, ο Στάθης Καννής και ο Νίκος Θεοδώρου, στο ακριβώς διπλανό τραπέζι ο Νώντας Κυριαζής και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μαζί με τους οποίους κάθισε και ο πρώην πρόεδρος του ΔΟΠΠ, Χάρης Μικελόπουλος.
*Ισχυρή είναι η εκπροσώπηση της Ηλείας στη νέα κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, αφού εκλέχθηκαν τουλάχιστον επτά μέλη. Πρόκειται για τον Θοδωρή Λώλο, τον Γιάννη Κουτσούκο, τη Ρόη Αντωνοπούλου, τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο, την Εύη Βεργοπούλου, τη Δήμητρα Λοΐζου, τον Βασίλη Μανδαράκη και τον Γιώργο Μπουλμπασάκο.
*Εκκρεμούν τα ονόματα της Λίλας Μπίκου και του Γιάννη Ζαφειρόπουλου, για τα οποία δεν μπόρεσα να σιγουρευτώ από τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκαν χθες τα αποτελέσματα.
*Έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ένα ακόμα ανδρικό όνομα για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ηλεία, που ακόμα δεν έχει γραφτεί. Θα εξαρτηθεί από τον Σκυλακάκη και την τελική του απόφαση.


Πολιτικολογίες

*Αν υπάρχει ένας λόγος που μπορεί να μη γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, δεν είναι άλλος από τα ελληνοτουρκικά. Η χθεσινή επίθεση του Ερντογάν προς τον Μητσοτάκη στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο μάλλον προμηνύει «θερμό» καλοκαίρι.
*O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χθες απέρριψε τα σενάρια περί ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών, συμπληρώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα ψήφισης νέου εκλογικού νόμου. Λέτε να πέσει μέσα και στα τρία;
*Μέσα στο καλοκαίρι θα ξέρουμε αν τελικά η Κομισιόν θα παρατείνει την ενισχυμένη εποπτεία μετά τις 20 Αυγούστου, αλλά στη χθεσινή της αναφορά το άφησε ανοιχτό, χτυπώντας και ένα «καμπανάκι» για να μην ξεφύγουν τα δημοσιονομικά. Από αυτό ίσως εξαρτηθεί ο χρόνος των εκλογών.
*Eπίθεση στον Μητσοτάκη εξαπέλυσε χθες ο Τσακαλώτος, ζητώντας του να παραιτηθεί. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ αφήνει πίσω του τα εσωκομματικά και επικεντρώνεται πλέον σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά, δηλαδή στοχευμένη και δηκτική αντιπολίτευση.
*Κυριαρχία Ανδρουλάκη αλλά χωρίς αποκλεισμούς των άλλων τάσεων έδειξαν τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής. Η ενότητα μέχρι στιγμής έχει επιτευχθεί, οπότε πάει για πανστρατιά στη μάχη των εκλογών. Μετά την κάλπη θα αρχίσουν τα δύσκολα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος