FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (23/12/2022)

Ημερομηνία: 23-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Την υποψηφιότητά του με το ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία προανήγγειλε με ανάρτησή του ο γιατρός-ακτινοδιαγνώστης Αριστομένης Χρόνης. Σιγά μην κάτσει να περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις τον Φεβρουάριο.

*Ακούω διάφορα στην Αμαλιάδα για συγκρότηση δημοτικού συνδυασμού από πρόσωπα 45-50 ετών περίπου. Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να συμφωνήσουν ποιος θα είναι ο επικεφαλής.

*Πληροφορήθηκα ότι σε πρόσφατη εκδήλωση στον Πύργο, Λιατσής και Μπέλτσος είχαν θερμό εναγκαλισμό σε καλό κλίμα. Τώρα, αν είπε ο ένας από τους δύο «καλή επιτυχία, δεν χρειάζεται να κατέβεις» δεν το ξέρω!

*Ο Αντωνακόπουλος ΝΔ δεν είναι, αλλά σε συζητήσεις του στο κέντρο του Πύργου δεν χάνει ευκαιρία να υπογραμμίζει τη διάθεση της Διονυσίας Αυγερινοπούλου να βοηθά τον δήμο Πύργου σε ό,τι έχει ζητηθεί.


Πολιτικολογίες

*Προφυλακισμένη θα παραμείνει για τουλάχιστον έναν μήνα ακόμα η Εύα Καϊλή, κάτι που δείχνει πως οι ενδείξεις είναι πολύ πιο σοβαρές από όσο περιμέναμε. Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν τις δημοσκοπήσεις για να δουν αν τελικά θα τους επηρεάσει η υπόθεση.

*Παρών στο πάνελ της παρουσίασης του νέου βιβλίου του Τσακαλώτου ήταν ο Τσίπρας, αφού ο ίδιος έχει γράψει και τον πρόλογο. Οι σχέσεις τους πέρασαν μια μικρή «φουρτούνα», αλλά πλέον είναι μια χαρά και συζητούν τακτικά για την τρέχουσα επικαιρότητα.

*Κυβέρνηση από την 1η Κυριακή με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα θέλει ο Ανδρουλάκης, ο οποίος είπε στη χθεσινή του συνέντευξη πως ο Μητσοτάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ αντίπαλο θα κερδίζει διαρκώς, για αυτό πρέπει το ΠΑΣΟΚ να πάρει ξανά τη θέση που είχε στον κεντροαριστερό πόλο. Έξυπνη ρητορική, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί στην κάλπη.

*Γράφτηκε στον αθηναϊκό Τύπο ότι μετά την πρώτη κάλπη ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ θα κατέβουν μαζί στη δεύτερη. Καλά κρασιά! Προφανώς και δεν υφίσταται τέτοιο σενάριο. Οι… διακινητές είναι οι νεοδημοκράτες που θέλουν την ψήφο των κεντρώων του ΠΑΣΟΚ για να πάρουν την αυτοδυναμία.

*Η αλήθεια πως το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έχει ξεθωριάσει, αλλά ακόμα δεν έχει υποχωρήσει. Αυτό θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί ο Μητσοτάκης στις επερχόμενες εκλογές, για τις οποίες νομίζω πως «παίζουν» τρεις ημερομηνίες, 26 Μαρτίου, 2 Απριλίου και 9 Απριλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος