FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (23/06/2022)

Ημερομηνία: 23-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Με 8-7 ψήφους βγήκε γραμματέας στη ΝΕ Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Μοίραλης, φίλα προσκείμενος στον Ανδρουλάκη παρότι τα προγνωστικά ήταν υπέρ του Γιανναδάκη. Από ό,τι έμαθα όμως, βιάστηκε να επιλέξει νέο μπλοκ ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ, κάτι που του στοίχισε τη μία κρίσιμη ψήφο.
*Στην Ηλεία, το μεγάλο βάρος θα το επωμιστεί ο Βασίλης Φάμελος, ο οποίος εκτός από αναπλ. γραμματέας, είναι και υπεύθυνος οργανωτικού. Παρότι σχετικά νέος ηλικιακά, τη διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία.
*Έχω την αίσθηση ότι η υποψηφιότητα Μωραΐτη για Περιφέρεια έχει αρχίσει να χάνει πόντους για διάφορους λόγους. Είναι όμως νωρίς, διότι πρέπει να γίνουν βουλευτικές εκλογές για να καθαρίσει το τοπίο.
*Ένα από τα θέματα συζήτησης σε «πηγαδάκι» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προχθές στο Εργατικό Κέντρου Πύργου, ήταν και ποιον θα στηρίξουν στον δήμο Πύργου. Από ό,τι κατάλαβα, «παίζει» και το ενδεχόμενο «καθαρής» υποψηφιότητας.
*Για τον δήμο Ήλιδας είναι λίγο πιο καθαρό το τοπίο. Αν αποφασίσει ο Αντώνης Πατρινός να κατέβει, θα τον στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Λέω «αν» γιατί μια πηγή εξ Αμαλιάδας μου είπε ότι ο Πατρινός δεν φεύγει από τον Λυμπέρη.


Πολιτικολογίες

*Κάτι δεν πάει καλά με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο καιρό τώρα. Έδωσε προχθές συνέντευξη στην ΕΡΤ και είπε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακυβερνούσε με τον Βαρουφάκη, διότι η απλή αναλογική επιτάσσει συνεργασίες κι ότι το προσκλητήριο ισχύει για το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ.
*Τη δήλωση αυτή την έκανε «σημαία» η Νέα Δημοκρατία –προφανώς αναμενόμενο- και ήδη κατασκεύασε τον «αντίπαλο» για τις επόμενες εκλογες, επαναφέροντας τον Βαρουφάκη και το α’ εξάμηνο του 2015 στο πολιτικό προσκήνιο.
*Εγώ μπερδεύτηκα γιατί στη συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Ευκλείδης είχε πει ότι ο Μητσοτάκης υπερτερεί του Τσίπρα στην επιλογή προσώπων. Εγώ κατάλαβα ότι τον Βαρουφάκη εννοούσε, αλλά μάλλον έκανα λάθος.
*Δεν θα κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο Καμίνης, παρότι τα ρεπορτάζ τον ήθελαν να πολιτεύεται στη Χίο. Ίσως αυτή να είναι η πραγματική αιτία, διότι όταν έχεις κάνει οκτώ χρόνια δήμαρχος Αθηναίων, στην Αθήνα θα θέλεις να κατέβεις. Λογικό το βρίσκω, αλλά μάλλον έχουμε συνωστιμό ονομάτων στην Α΄Αθηνών.
*Την Εύα Καϊλή θέλει υποψήφια στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς θεωρεί πως θα του δώσει επιπλέον ώθηση μια τέτοια υποψηφιότητα. Η ίδια δεν το έχει αποκλείσει, αλλά προς το παρόν δεν δείχνει ζεστή, αφού μια χαρά είναι και στην Ευρωβουλή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος