FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (22/12/2022)

Ημερομηνία: 22-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Οι δυσκολίες στη Δημόσια Υγεία και τα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα της Ηλείας ήταν τα κύρια θέματα της χθεσινής συζήτησης στο κέντρο του Πύργου, μεταξύ του διοικητή του Νοσοκομείου, Σπύρου Πολίτης, του περ/κού συμβούλου Πάνου Μπράμου και του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πέτρου Ανυφαντή.

*Εφικτή τη νίκη από τον α’ γύρο στην κάλπη του 2023 θεωρεί ο Γιάννης Αργυρόπουλος για τον συνδυασμό του Αντωνακόπουλου, όπως ανέφερε σε χθεσινό «πηγαδάκι», εκτιμώντας ότι δεν θα κατέβουν πάνω από τέσσερις συνδυασμοί (μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση).

*Και επειδή είναι αναγνώστης της στήλης, μου επισήμανε πως στην κατανομή των κεντροδεξιών ψήφων του Πύργου ο Αντωνακόπουλος θα πάρει πάνω από τις μισές, ενώ Μπέλτσος και Καννής θα μοιραστούν το υπόλοιπο 40-45%. Μένει να δούμε σε ποιον βαθμό θα επαληθευτεί.

*Πολύ πιθανή είναι η παρουσία του δικηγόρου και συντονιστή Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού της ΝΔ, Νίκου Λαϊνόπουλου, σε αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο τον Οκτώβριο του 2023. Τον βαθμό δεν τον ξέρω, αφού έχει δεχθεί κρούσεις και για τον δήμο Πύργου και για την Περιφέρεια.


Πολιτικολογίες

*Πήρε και την Μπακαδήμα στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε οξύνονται οι σχέσεις με τον Βαρουφάκη. Είναι βέβαια λογική εξέλιξη, διότι οι ψηφοφόροι του ΜΕΡΑ25 προέρχονται κατά βάση από τον ΣΥΡΙΖΑ και του στερούν κρίσιμο ποσοστό που ενδεχομένως θα μετέτρεπε σε ντέρμπι την πρωτιά.

*Δικαιώθηκε η Ντόρα στην αντιδικία της με τον Πάνο Καμμένο, αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι θα έπρεπε να έχει αρθεί η ασυλία του πρώην υπουργού για τα απρεπή tweets που είχε κάνει και τη μήνυση που είχε δεχθεί. Κοντολογίς, τον τζάμπα μάγκα έκανε ο Καμμένος.

*Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, έθεσε την ουσία αυτού που σας γράφω εδώ και καιρό. Δεν παίζει ρόλο μόνο η πρωτιά στις εκλογές, αλλά και η διαφορά μεταξύ 1ου και 2ου  διότι δίνει τη δυνατότητα για να αφήγημα στη δεύτερη κάλπη.

*Σε όλες τις δημοσκοπήσεις διαπιστώνω το ίδιο εύρημα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι πρόβλημα. Το 35% των ψηφοφόρων του προτιμά συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και το 25% προτιμά συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας είναι ένα κόμμα διχασμένο αν τυχόν χρειαστεί να συνεργαστεί με έναν από τους δύο.

*Για κρατήστε μικρό καλάθι για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, διότι αν δεν έχει ολοκληρωθεί μέσα στον χειμώνα η έρευνα για την πιθανή εμπλοκή του στο Qatargate, δεν θα τον συμπεριλάβει ο Μητσοτάκης στα ψηφοδέλτια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος