FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (21/12/2022)

Ημερομηνία: 21-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Και παιδίατρο επικουρικό μαθαίνω ότι θα αποκτήσει ξανά, μετά από πολλά χρόνια το Νοσοκομείο ΚΥ Κρεστένων. Όλο και κάτι καλό γίνεται εκεί τελευταία.

*«Κλειδωμένη» θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Τάσου Κάπου στον δήμο Ζαχάρως, αφού μαθαίνω ότι έχει ήδη κλείσει τους… αξιωματικούς του για το ψηφοδέλτιο.

*Τη μάχη στον ίδιο δήμο θα δώσει και ο Κώστας Μητρόπουλος, ο οποίος έχει αποφασίσει να παραμείνει ενεργός και δραστήριος με παρεμβάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο μέχρι και την τελευταία ημέρα.

*Σειρά επαφών με υπηρεσιακούς και αιρετούς για θέματα του λιμανιού είχε χθες ο πρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου, Κώστας Καραγιάννης, ο οποίος με τη νέα τροπολογία παραμένει στο πόστο του ως την άνοιξη.


Πολιτικολογίες

*Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ25 ξέσπασε χθες μετά την κοινοβουλευτική προσχώρηση της Αγγελικής Αδαμοπούλου στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε αποχωρήσει από το κόμμα του Βαρουφάκη και ήταν ανεξάρτητη. Μένει να δούμε αν κάτι τέτοιο θα επηρεάσει πιθανές μετεκλογικές συζητήσεις για κυβερητική συνεργασία. Εγώ εκτιμώ ότι δεν θα τις επηρεάσει.

*Μου είπε ένας φίλος μου ότι ο Ανδρουλάκης έχει μετανιώσει που δεν διέγραψε την Καϊλή, διότι δεν θα έμενε ανεξάρτητη για πολύ καιρό αλλά θα προσχωρούσε στη Νέα Δημοκρατία αργά ή γρήγορα. Τώρα όμως τη «λούζεται» το ΠΑΣΟΚ και οι δεξιοί κάνουν ότι δεν την ξέρουν.

*«Τρένο» πάει από ό,τι μαθαίνω ο Παύλος Χρηστίδης στον νότιο τομέα. Άτομα που μιλούν μαζί του, μου μετέφεραν ότι έχει σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα για την πρωτιά σε σταυρούς. Ο ίδιος διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ανδρουλάκη, οπότε δεν θα είναι εκεί υποψήφιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και πού θα είναι; Ελάτε τώρα που δεν ξέρετε…

*Aφού ο Βορίδης τα είπε σε «πηγαδάκι» στη Βουλή, τότε αποδεσμεύομαι και μπορώ να αποκαλύψω τι μου είπε όταν επισκέφθηκε τον Πύργο ανήμερα της εθνικής επετείου. Μου άφησε εμμέσως να εννοηθεί πως η δική του εισήγηση είναι η πρώτη κάλπη Απρίλη και η δεύτερη τον Μάη. Δηλαδή μία πριν από το Πάσχα και μία μετά.

*Το επιτελείο του Μητσοτάκη έχει αποφασίσει οριστικά να θέσει το δίλημμα «αυτοδυναμία ή χάος», κάπως έτσι τελοσπάντων. Στόχος στην 1η κάλπη είναι το 35%, για αυτό και η μάχη του σταυρού θα είναι σκληρή και αδυσώπητη. Όποιος δεν είναι εκλόγιμος, στη 2η κάλπη τίποτα δεν είναι εγγυημένο για τη θέση του στη λίστα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος