FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (21/03/2022)

Ημερομηνία: 21-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Πολύ πιθανή η ανατροπή δεδομένων σε ό,τι αφορά τις γυναικείες υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία. Άλλη μένει, άλλη βγαίνει κι άλλη θέλει διακαώς να μπει.
*Κάθε μέρα που περνάει, ο Κατσιφάρας είναι όλο και πιο κοντά στην επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ειδικά αν οι εκλογές γίνουν φέτος (είτε Μάιο είτε Σεπτέμβριο), είναι σίγουρη η παρουσία στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα.
*Δεν ξέρω αν θα συμπεριλάβει κομματικούς στο επόμενο ψηφοδέλτιο ο Φαρμάκης. Αν γίνει αυτό, ο Γαβράς είναι πιθανό να ξαναμπεί, ο Χήνος πολύ δύσκολα.
*Αθηναϊκά ΜΜΕ έγραφαν πως ο Σκυλακάκης θα κατέβει στην Ηλεία για να «αδειάσει» μια έδρα στο Επικρατείας και πώς θα εκλεγεί «αέρας». Για το πρώτο έχουμε αναλύσει το σκεπτικό και γιατί έχει πιθανότητες, για το δεύτερο θα έλεγα ότι δεν είναι και τόσο εύκολο όσο πιστεύουν στην Αθήνα.
*Ποιος δεξιόστροφος δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας σε μεγάλο δήμο της Ηλείας είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με παράταξη της μειοψηφίας, όχι για άμεση προσχώρηση, αλλά για συνεργασία στις επόμενες εκλογές;


Πολιτικολογίες

*Δεν καταλαβαίνω γιατί μια κυβέρνηση που αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερη, δεν μειώνει τη φορολογία στα καύσιμα. Το προτείνουν αρκετοί οικονομολόγοι, το προτείνουν άνθρωποι της αγοράς, το έκανε και ο Ντράγκι στην Ιταλία, που δεν τον λες και φιλελεύθερο. Κατανοητό το δημοσιονομικό ζήτημα, αλλά ήδη οι περισσότεροι μειώνουν τις μετακινήσεις τους, οπότε θα μειωθούν τα έσοδα.
*Εμμέσως πλην σαφώς ο Πέτσας απέκλεισε εκλογές τον Μάιο, λέγοντας ότι οι πολίτες μπορεί και να τους τιμωρήσουν. Η άποψη της στήλης είναι πως οι εκλογές θα γίνουν με καλύτερη ψυχολογία στους πολίτες. Τέτοια περίοδος είναι μόνο το καλοκαίρι, οπότε το φθινόπωρο «παίζει» δυνατά ως σενάριο.
*H δημοσκόπηση της Prorata για την ΕΦΣΥΝ δεν έδειξε κάποια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό. Η ΝΔ προηγείται με 31-24 του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ είναι στο 12,5%. Για τον Βαρουφάκη, όλες οι δημοσκοπήσεις συγκλίνουν στο ότι δύσκολα ξαναμπαίνει στη Βουλή.
*«Μη γράψεις καμιά εξυπνάδα ότι ο Σαμαράς αποσύρεται από την πολιτική επειδή θα φτιάξει ίδρυμα, θα εκτεθείς» μου είπε ένας φίλος και αναγνώστης της στήλης, τονίζοντάς μου ότι θα είναι και στην επόμενη Βουλή. Σημειώστε πως όταν έρθει η ώρα της αποχώρησης, θα είναι υποψήφιος ο γιος του.
*Έτερος αναγνώστης διαφωνεί με το σκεπτικό μου για το σενάριο Σκυλακάκη. Όπως μου εξήγησε, η ΝΔ στην Ηλεία θα πάει καλύτερα χωρίς αυτήν την υποψηφιότητα, διότι η αποχώρηση Τζαβάρα αφήνει κενή εκλόγιμη θέση και θα αυξήσει τον εσωτερικό ανταγωνισμό στη μάχη του σταυρού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος