FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (20/01/2023)

Ημερομηνία: 20-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Προ ημερών σας προϊδέασα για τη συγκρότηση νέου συνδυασμού σε δήμο της Ηλείας, με επικεφαλής πρόσωπο που γενικώς… μαζεύει ψήφους και ως αιρετός και ως συνδικαλιστής, αλλά τελικά θα τον «κόψουν» από βουλευτικό ψηφοδέλτιο (της αντιπολίτευσης). Οι διεργασίες προχωρούν πιο γρήγορα από ό,τι υπολόγιζα. Λέτε να βρήκαν… Σωτήρα;

*Ένα ερώτημα για τη δυναμική του Διονύση Μπέλτσου είναι πόσοι από την παράταξη Καράμπελα θα είναι μαζί του. Πιστεύω πως αυτό θα εξαρτηθεί από το αν ο Μπέλτσος θα έχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο στον συνδυασμό του.

*Με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία μπορεί να συμβεί το εξής πρωτότυπο: θα ανακοινωθούν τα ονόματα στις 29 του μήνα και την ίδια μέρα κάποιο από αυτά θα δηλώσει ότι αποσύρεται! Είτε έτσι είτε αλλιώς, πάντως, δε βλέπω ισόρροπη γεωγραφική εκπροσώπηση.

*Και κάτι ακόμα για το ΠΑΣΟΚ: όταν κάποιοι ετοίμαζαν τις λίστες με τις «γραμμές» στην Κεντρική Επιτροπή, όφειλαν να ξεκαθαρίσουν στους/στις ενδιαφερόμενους/ες ότι προϋπόθεση εκλογής στην Κεντρική Επιτροπή είναι η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο. Δεν έγιναν οι σωστές συνεννοήσεις και τώρα τρέχουμε.

*Δημοσκόπηση για υποψήφιους βουλευτές Ηλείας είναι σε εξέλιξη. Ανάλογα με το κόμμα, σε ρωτάνε και ονόματα προφανώς. Αρχές Φλεβάρη τα αποτελέσματα.

*Όλοι ξέρουμε ότι τα ψεύτικα προφίλ στο facebook–γνωστά και ως troll- είναι της μόδας. Κάποιοι όμως δεν προσέχουν και ακουσίως –ή εκουσίως;- αποκαλύπτουν την ταυτότητα του χρήστη!

*Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο έκανε χθες και ο δήμος Ζαχάρως για τις αντικειμενικές αξίες, προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!


Πολιτικολογίες

*Δεν έχει αποφασίσει για την ημερομηνία των εκλογών ο Μητσοτάκης, για αυτό και επαναλαμβάνει διαρκώς ότι «θα γίνουν την άνοιξη», δηλαδή Απρίλιο ή Μάιο. Επειδή από αυτήν εδώ τη στήλη έχουμε γράψει πολλές φορές για 2 ή 9 Απριλίου, οφείλω να διατηρήσω επιφυλάξεις γιατί οι πιθανότητες για κάλπες μετά το Πάσχα είναι αυξημένες.

*Δεν μας αρέσει να ευλογάμε τα γένια μας, αλλά αν ανατρέξετε στις «Πολιτικολογίες» της 28ης Δεκεμβρίου, θα δείτε ότι πρώτοι από όλους είχαμε γράψει πως η ψήφος των νέων σε σχέση με την τουριστική σεζόν είναι παράμετρος καθοριστική για το πότε θα στηθούν οι κάλπες.

*Προς το παρόν κάντε υπομονή ως τις 27 Φεβρουαρίου, που είναι η Καθαρά Δευτέρα, διότι από την επόμενη ημέρα μετράμε αντίστροφα για την προκήρυξη εκλογών. Μέχρι τότε μπορείτε να προγραμματίσετε κάτι, γιατί μετά αρχίζει η προεκλογική περίοδος.

*Περιμένουμε όμως με ενδιαφέρον την ερχόμενη Δευτέρα την έκτακτη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού για την οικονομία και την ανάπτυξη. Εικάζω ότι όσα θα πει, ενδεχομένως να σχετίζονται με την επενδυτική βαθμίδα ή με νέες παροχές.

*Ερώτημα ρητορικό: αν η πρώτη κάλπη δώσει 35% ΝΔ, 32% ΣΥΡΙΖΑ και 14% ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ή δε βγαίνει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή; Θα αναθεωρήσει ο Τσίπρας την άποψή του ότι δεν κάνει κυβέρνηση αν δεν είναι πρώτο κόμμα, όταν το άθροισμα με το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 48%;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος