FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (19/01/2022)

Ημερομηνία: 19-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές


*Οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αργυρόπουλος και Γιάννης Πλεμμένος ορίστηκαν μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Πύργου, ενώ πρόεδρος παρέμεινε ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος.
*Ο πρώην αντιδήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Νικολόπουλος, είναι ένα από τα ονόματα που εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως πιθανό υποψήφιο δήμαρχο με το «χρίσμα» του το 2023.
*Οι τέσσερις από τους επτά του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία θα καλύπτουν Αμαλιάδα-Κάμπο. Το πιο πιθανό είναι το 3+1. Για τα ονόματα, είναι ακόμα νωρίς, οπότε κρατάμε μικρό καλάθι και φιλτράρουμε ό,τι ακούμε.
*Καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι για τον δρόμο Μεγαλόπολη-Αρχαία Ολυμπία, διότι το κόστος είναι πολύ υψηλό, δεν ξέρουμε αν υπάρχει ενδιαφέρον για ΣΔΙΤ και αν το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης έχει τόσους πόρους διαθέσιμους.
*Έχω μια απορία: ποιον συμβουλεύεται ο Κατσιφάρας για τα θέματα της Ηλείας;

 

Πολιτικολογίες


*Ενοχλημένοι είναι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την πρόθεση του χήρου της Γεννηματά να κατέβει υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές. Ακόμα και στελέχη που ήταν πολύ κοντά στην αείμνηστη πρόεδρο, εξέφρασαν δυσφορία όταν το έμαθαν, καθώς θεώρησαν ότι θα δοθεί λάθος μήνυμα με μια τέτοια κίνηση. Κατά συνέπεια, το θέμα «πάγωσε» προσωρινά.
*Η Εύα Καϊλή εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οπότε θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα διεκδικήσει εκ νέου την επανεκλογή της το 2024. Πιστεύω ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα της προτείνει να κατέβει για βουλευτής στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης των ψηφοδελτίων, αλλά δεν νομίζω πως η Εύα θα το αποδεχθεί.
*Παραμένουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς δεν αργεί η διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από την ευρω-ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. Ο έμπειρος πολιτικός και δημοσιογράφος κινείται διαρκώς εκτός γραμμής με απανωτά τουίτ, οπότε σύντομα θα είναι ανεξάρτητος, καθότι ο Μητσοτάκης παραέδειξε υπομονή.
*O Θάνος Τζήμερος κι ο Φαήλος Κρανιδιώτης θα επιχειρήσουν να καλύψουν το πολιτικό κενό του Γιώργου Τράγκα, με στόχο να καταγράψουν δημοσκοπικά το 2%. Αν τυχόν πάει μαζί τους και ο διαγραφείς Μπογδάνος, πιστεύουν ότι θα ενισχυθούν καθώς θα παρουσιάζονται ως «δεξιό ανάχωμα» στον Μητσοτάκη.
*Τους τόνους και προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανεβάσει προσεχώς ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς θεωρεί πως η είσοδός του και στην επόμενη Βουλή συναρτάται άμεσα από το ποσοστό που θα πάρει ο Τσίπρας. Τα γκάλοπ τον δίνουν εντός Βουλής μεν, οριακά δε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος