FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (19/12/2022)

Ημερομηνία: 19-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Δεδομένου ότι ο Κ.  Νικολούτσος δεν δείχνει πρόθεση να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο Πύργου, τα στελέχη της παράταξής του ήδη σχεδιάζουν το επόμενο βήμα τους.

*Κάποιοι συζητάνε με άλλες παρατάξεις του δήμου Πύργου, ενώ άλλοι σκέφτονται τη μεταπήδηση σε ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας.

*Ποιο έμπειρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας συλλέγει απόψεις για την πιθανή υποψηφιότητα Τζαβάρα στην περιφέρεια, δείχνοντας εμμέσως ότι τη βλέπει θετικά;

*Σαν να έχουν «παγώσει» λίγο οι αυτοδιοικητικές συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, ειδικά για τον δήμο Πύργου. Όλοι πλέον ασχολούνται με τις εθνικές εκλογές.


Πολιτικολογίες

*Το επίδομα που προανήγγειλε προ ημερών ο Μητσοτάκης για τις αγορές τροφίμων, αποδεικνύει ότι τελικά καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό των προεκλογικών παροχών, είτε κεντροδεξιός είτε κεντροαριστερός.

*Το μέτρο προφανώς δεν είναι φιλελεύθερο και προφανώς δεν είναι ούτε σοσιαλδημοκρατικό. Ένας φιλελεύθερος θα μείωνε τη φορολογία ή θα εφάρμοζε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ένας σοσιαλδημοκράτης θα αναδιένεμε τον παραγόμενο πλούτο μέσω της προοδευτικής φορολόγησης. Τα κουπόνια για τρόφιμα είναι σοβιετικής έμπνευσης.

*Το ότι αυτό το μέτρο θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και θα ισχύσει για έξι μήνες, μας δείχνει δύο πράγματα: ότι δεν θα έχουμε εκλογές τον χειμώνα κι ότι η πρώτη κάλπη θα είναι στο διάστημα 15 Μαρτίου με 15 Απριλίου, κάπου εκεί μέσα. Πριν από το Πάσχα πάντως.

*Εφόσον επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, τότε οι εκλογές θα γίνουν με ενσωματωμένη τη νέα απογραφή και με ανακατανομή των εδρών. Επειδή επηρεάζει λίγο τον προεκλογικό ανταγωνισμό, το σωστό είναι να γίνουν εκλογές τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες από τη μέρα που θα μάθουμε τις έδρες ανά νομό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος