FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (19/10/2022)

Ημερομηνία: 19-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Συζήτηση εφ΄όλης της (πολιτικής) ύλης είχαν χθες το πρωί σε καφέ πέριξ των δικαστηρίων Πύργου ο περ/κός σύμβουλος Παναγιώτης Μπράμος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πέτρος Ανυφαντής, ο στενός συνεργάτης του Διονύση Καλαματιανού, Θωμάς Δακουράς, και ο δικηγόρος Γιώργος Μπακέλλας, ενώ σύντομο πέρασμα έκανε και ο εκπαιδευτικός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Φωτόπουλος.

*Σε διπλανό καφέ συζητούσαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Πύργου, Νίκος Θεοδώρου και Βασίλης Παναγόπουλος, κυρίως για τα θέματα της πρωτεύουσας.

*Στη Γαστούνη θα βρεθεί πιθανότατα στις 6 Νοεμβρίου ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προσκεκλημένος του δημάρχου Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνου. *Η αναζήτηση χειρουργού με μπλοκάκι για το Νοσοκομείο Πύργου είναι η πρώτη σημαντική απόφαση του νέου διοικητή του ΓΝ Ηλείας, Σπύρου Πολίτη. Αλλά γιατρός δεν πλησιάζει με τίποτα, ελπίζω να έχει αντιληφθεί τον λόγο. 


Πολιτικολογίες

*Όλο και περισσότερο συμπιέζεται το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, όπως φάνηκε σε χθεσινή της GPΟ, αφού κινείται στο 10,2% πλέον, εξέλιξη που προβληματίζει τον Ανδρουλάκη. Δεν αποκλείεται να αλλάξει στρατηγική σύντομα.

*Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ στο +7 από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Βαρουφάκης είναι στο 2,6% και ο Βελόπουλος στο 3,8%. Όπως σας έχω ξαναγράψει, η επιδίωξη αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα θα εξαρτηθεί από το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή.

*Αυξημένες είναι οι συναντήσεις του Κώστα Καραμανλή με στελέχη της ΝΔ το τελευταίο διάστημα. Οι πληροφορίες λένε ότι όλοι ζητάνε από τον πρώην πρωθυπουργό να αναθεωρήσει και να μην αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια.

*Σας θυμίζω πάντως ότι ο Καραμανλής ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών. Άμα είδατε εσείς άπλετο φως στην εξεταστική επιτροπή, να μου το ταχυδρομήσετε με email, γιατί εγώ δεν είδα.

*Με ενημέρωσε χθες ένας φίλος ότι άλλο Λαϊκή Ενότητα και άλλο Λαφαζάνης, καθώς ο πρώην υπουργός έχει πλέον δικό του κόμμα, το ΔΗΚΕΑ, το οποίο αν κρίνω από αυτά που λέει και γράφει, είναι φίλα προσκείμενο στη Ρωσία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος