FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (18/11/2022)

Ημερομηνία: 18-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Τις κρατά τις ισορροπίες ο Ανδρέας Παπαδάκος, αφού παρέστη στην πρόσφατη πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αμαλιάδα. Χρίσμα δεν νομίζω να θέλει, αλλά δεν θέλει να έχει κάποιο κόμμα απέναντι.

*Μέχρι στιγμής έχουμε Λυμπέρη, Χριστοδουλόπουλο, Παπαδάκο, Κλεονίκη Γκουβίτσα, Αντώνη Πατρινό και Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για υποψήφιους δημάρχους συν τη Λαϊκή Συσπείρωση. Μέχρι την Πρωτοχρονιά –άντε ως τις Απόκριες- θα έχουν μείνει οι μισοί. Δεν βγαίνει αριθμητικά να καταρτίσουν όλοι συνδυασμό.

*Την αποχώρησή του από τον Σύνδεσμο «Ηρακλής» εξετάζει ο Γιάννης Λέντζας, για αυτό και ζήτησε γνωμάτευση από δικηγόρο για το πώς μπορεί να γίνει αυτό και ποιες οι πιθανές νομικές επιπτώσεις.

*Τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φαίνεται ότι δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην Αμαλιάδα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει επιλέξει να «φορτώσει» κυρίως τον Κάμπο.


Πολιτικολογίες

*Είναι πλέον εμφανές σε όλους πως ο Νίκος Δένδιας χτίζει σταθερά και μεθοδικά το προσωπικό του πολιτικό προφίλ και θέλει να είναι έτοιμος για την επόμενη μέρα, όποτε κι αν έρθει αυτή. Ο ΥΠΕΞ ποντάρει στην υψηλή δημοφιλία του και στη διακομματική εκτίμηση που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

*Αν αύριο το πρωί προκηρύσσονταν εκλογές, οι πιθανότητες να τοποθετηθεί ο Νίκος Αλιβιζάτος επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, είναι πάνω από 50%. Δεν το ανεβάζω το ποσοστό γιατί στην πολιτική δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται.

*Στη Νέα Δημοκρατία μάλλον έχουμε ανατροπή δεδομένων, αφού ο Πιερρακάκης οδεύει προς το ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών παρότι ο Μητσοτάκης τον ήθελε επικεφαλής στο Επικρατείας. Δεδομένη σε εκλόγιμη θέση πρέπει να θεωρείται η Σοφία Μπεκατώρου.

*Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας θέλει διακαώς γυναίκα επικεφαλής για να δείξει συνέπεια στο 50-50 που επέλεξε στο πρόσφατο συνέδριο. Προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει κάποιο όνομα. Η Αχτσιόγλου θα δώσει τη μάχη του σταυρού.

*Θα σας γράψω κι ένα ωραίο για τον Κατσιφάρα. Δεν φαίνεται να του βγαίνει τίποτα, ούτε δήμος Πάτρας ούτε ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ Αχαΐας. Οπότε είπε να αρχίσει τα κλασικά υπονομευτικά που κάνει εδώ και δώδεκα χρόνια, αφού πρώτα έκανε ανακριβείς διαρροές για να φτιάξει κλίμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος