FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (18/01/2023)

Ημερομηνία: 18-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Με την παρουσία του τεχνικού συμβούλου της αναδόχου εταιρείας στην Τριανταφυλλιά συνεδριάζει μεθαύριο το μεσημέρι ο ΦΟΔΣΑ Ηλείας, αφού ο Λυμπέρης έκανε πράξη αυτό που του είχε ζητηθεί. Θα έχει ενδιαφέρον η συνεδρίαση.

*Τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλο, θέλει να φέρει στον Πύργο ο Δημήτρης Βάλαρης για την κοπή της πίτας, που θα συνδυαστεί και με πολιτική εκδήλωση. Ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας έχει ήδη κάνει τις πρώτες επαφές και το παλεύει.

*Η ανάγκη ισόρροπης γεωγραφικής εκπροσώπησης στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην προχθεσινή νομαρχιακή. Παρών ήταν και ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος κατέθεσε τις απόψεις του.

*Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Πατριάρχης θα αποδεχθεί μεν την πρόσκληση Αντωνακόπουλου-Λέντζα για να έρθει στην Ηλεία, αλλά για τον Μάιο, διότι για Φεβρουάριο δεν προλαβαίνει.

*Συναντήσεις και τραπεζώματα γίνονται στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για να συγκροτηθεί συνδυασμός απέναντι στον Λέντζα, αλλά προς το παρόν δεν πάει και πολύ καλά το εγχείρημα, γιατί μένουν κενές καρέκλες στις μαζώξεις.

*Δεν είναι και τόσο εύκολη τελικά η προσπάθεια να βρεθεί τρίτη γυναίκα για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, αφού μέχρι στιγμής τα στελέχη εισπράττουν αρνήσεις. Βλέπετε, το είχαν «δέσει» ότι θα μειωθούν οι έδρες και δεν θα χρειαζόταν.

*Με την ψήφο του Λυμπέρη πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας η απόφαση για τα απορρίμματα του Αιγίου στον ΧΥΤΥ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, Ευγένιος Αστερής και Μάκης Μπούρας καταψήφισαν, διότι προφανώς και πρέπει ως Ηλεία να βοηθάμε τους άλλους νομούς, αλλά για πόσο;


Πολιτικολογίες

*Ούτε στο ζήτημα του αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη από τις κάλπες προβλέπεται συναίνεση, αφού το ΠΑΣΟΚ θέλει διορθώσεις στην πρόταση της ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στην κατάθεση δικής του τροπολογίας για το ίδιο θέμα.

*Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Κόμμα Κασιδιάρη δύσκολα θα συμμετέχει στις εκλογές, οπότε αυξάνεται η δυνατότητα αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα στις δεύτερες εκλογές, αφού άλλος σχηματισμός κοντά στο 3% δεν ανιχνεύεται δημοσκοπικά.

*Συμφωνία με τις βελγικές αρχές για μειωμένη ποινή υπέγραψε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται ως ο «ενορχηστρωτής» του σκανδάλου Qatar Gate. Τώρα αποκτά ενδιαφέρον η ιστορία, διότι είναι ελεύθερος να ανοίξει το στόμα του!

*Για τις 29 Ιανουαρίου μετατίθεται η ανακοίνωση ψηφοδελτίων από το ΠΑΣΟΚ αντι για τις 22, που ήταν αρχικά προγραμματισμένος. Ο βασικός λόγος της αναβολής είναι η δυσκολία στην εξεύρεση γυναικών και τα ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια στην Αττική.

*Στον ΣΥΡΙΖΑ προνόησαν εγκαίρως για αυτό το θέμα από τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Καθιέρωσαν το 50-50, δυσκολεύτηκαν τότε αλλά το έλυσαν το πρόβλημα και τώρα είναι έτοιμοι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος