FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (24/12/2022)

Ημερομηνία: 24-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*«Κλείνει» το ψηφοδέλτιό του στην Ηλεία το ΠΑΣΟΚ, αφού έστειλε φόρμες ανεπίσημης υποψηφιότητας, για να μπορούν να ξεκινήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι ενδιαφερόμενοι.

*Τη φόρμα την έλαβαν η Νίκη Κοκκαλιάρη, ο Μισέλ Αμπου-Χάντμπα, ο Αριστομένης Χρόνης και ο Κώστας Τσεριώνης. Φουλ Αμαλιάδα και Κάμπος δηλαδή.

*Έχω όμως την ισχυρή υποψία ότι δεν θα είναι αυτή η τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου, αφού θα έχουμε τουλάχιστον μία αποχώρηση την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα το «πονέσει» λιγάκι το κόμμα.

*Πληροφορίες της τελευταίας εβδομάδας κάνουν λόγο για «διάσωση» της πέμπτης έδρας στην Ηλεία, λόγω αυξημένου πληθυσμού ετεροδημοτών στα… κιτάπια της ΕΛΣΤΑΤ. Υπομονή ως την Πρωτοχρονιά.


Πολιτικολογίες

*Πληροφορούμαι ότι έχουν μειωθεί οι πιθανότητες να είναι ο Αλιβιζάτος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει αλλάξει κάτι, πάντως, στις σχέσεις του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αφού η συνεργασία είναι σε σχεδόν καθημερινή βάση.

*OMητσοτάκης έχει αποφασίσει να παίξει «δυνατά» το χαρτί της ταύτισης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη γνωστή ρητορική «ψηφίζεις Τσίπρα και σου βγαίνει Ανδρουλάκης». Δεδομένου ότι αυτή η ρητορική δεν τον πολυενοχλεί τον Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

*Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα παίξει έντονα και τα εθνικά θέματα, για να περιορίσει τις διαρροές προς τα δεξιά, εξ ου και η επίσκεψη στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Στόχος του επιτελείου του είναι το «σάρωμα» στη βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ώστε να καλύψει πιθανές απώλειες στη νότια Ελλάδα και στην Κρήτη.

*Θα πρέπει όμως να διαχειριστεί και το ζήτημα της παρακολούθησης του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού πλέον βγαίνουν στοιχεία στη φόρα, τα οποία ουσιαστικά «ενοχοποιούν» την ΕΥΠ. Πάντως, η διαφαινόμενη ανανέωση της θητείας του δείχνει πως έχει καταστρωθεί πλάνο.

*Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει, λέει η παροιμία. Από αυτήν εδώ τη στήλη σάς έχουμε επισημάνει εγκαίρως ότι η πρώτη κάλπη θα είναι πριν από το Πάσχα και η δεύτερη μετά. Πλέον η Κυριακή 2 Απρίλη έχει το 50% των πιθανοτήτων, το 30% η 9η Απρίλη και το 20% η 26η Μαρτίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος