FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (17/10/2022)

Ημερομηνία: 17-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Στον Πύργο αναμένεται να ξανάρθει ως το τέλος του έτους ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Λέτε να ανακοινώσει και την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο της Ηλεία με τόσες επισκέψεις που έχει κάνει;

*Καφέ στον Πύργο έπιναν προχθές ο Τάκης Δημητρουλόπουλος με τον Βασίλη Παπαδόπουλο. «Ή αυτός θα έρθει Κρέστενα ή εγώ θα πάω Αμαλιάδα» ήταν το σχόλιο του πρώτου όταν τους ρώτησα τι συζητάνε.

*Σε κοινό τραπέζι βρέθηκαν προχθές στο κέντρο του Πύργου ο αντιδήμαρχος Γιάννης Πλεμμένος με τη νιόπαντρη αντιδήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας, Ρόη Αντωνοπούλου. Αφού της ευχήθηκε τα καλύτερα, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα παιδείας και αλληλεγγύης.

*Τους φανατικούς αναγνώστες της εφημερίδας πρέπει να τους προσέχουμε, για αυτό και έχουμε πάντα δημοσιογραφικό υλικό που το διαβάζουν μόνο εδώ. Δυστυχώς όμως, κάνα δυο εξ αυτών έχουν γίνει περίγελος με τα τηλέφωνα που κάνουν.  


Πολιτικολογίες

*Στο «στρατόπεδο» των κομμάτων το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου έχει οριστεί άτυπα ως η τελευταία ημέρα χαλάρωσης, καθώς από την 1η Νοεμβρίου όλοι θεωρούν ότι μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο, οπότε θα έχουμε και ανακοινώσεις ψηφοδελτίων.

*Όλο και περισσότερο τεντώνεται το σκοινί μεταξύ Λοβέρδου και Ανδρουλάκη, αφού ο πρώην υπουργός τη μία βλέπει τον εαυτό του πρωθυπουργό, την άλλη ζητάει από το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση προεκλογικά για τις συνεργασίες, γενικώς σαν να ψάχνεται ο Ανδρέας και προφανώς όχι για περιφερειάρχης Αττικής.

*Έχει υπερβεί τους τομείς του χαρτοφυλακίου του ο  υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, αφού μέρα παρά μέρα δίνει συνεντεύξεις και διαλέξεις για το 1922 και τα ελληνοτουρκικά. Η πλάκα είναι ότι ο Μητσοτάκης δεν ενοχλείται, γιατί ο Συρίγος είναι καλός στα πάνελ, γκρινιάζουν όμως οι συνυποψήφιοί του στην Α’ Αθηνών και του καταλογίζουν «προεκλογική» δράση

*Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ο πανεπιστημιακός Θανάσης Διαμαντόπουλος θα παρουσιάσει το βιβλίου «Η δίκη των Έξι» στην Αθήνα. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι η συνύπαρξη Βενιζέλου-Γεραπετρίτη στο πάνελ, αφού πρόσφατα συγκρούστηκαν με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών.

*Ο θάνατος του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη οδήγησε στην αναβολή της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι είχαν ετοιμαστεί για καβγάδες, μαζεύτηκαν. Δεδομένου ότι το κλίμα θα είναι επηρεασμένο από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, ίσως η συνεδρίαση είναι πιο ήρεμη την άλλη εβδομάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος