FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (17/06/2022)

Ημερομηνία: 17-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Προβάδισμα της ΝΔ στην Ηλεία με 28-25 δίνει χθεσινή δημοσκόπηση της Data Rc, ενώ το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 18%. Σας θυμίζω ότι το 2019 ήταν 36-35-15 πάνω κάτω. Μένει να δούμε τι συσπείρωση θα υπάρξει προεκλογικά.

*Σε αυτές τις κάλπες, πάντως, έχουμε δύο σημαντικές παραμέτρους διαφορές, αφού είναι εκτός ο Τζαβάρας και ο Κουτσούκος. Τους αναφέρω διότι αμφότεροι έφερναν ψήφους και πέρα από τη δεξαμενή του κόμματός τους.

*Σε κοινό τραπέζι βρέθηκαν προσφάτως ο βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Χρήστος Χριστόπουλος, και ο επικ. Της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, Γ. Αηδόνης. Κύριο θέμα της συζήτησης η Δημόσια Υγεία στην Ηλεία και γενικότερα στη χώρα.

*Αν δεν προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές κατά τις αρχές Σεπτεμβρίου, λογικά μέσα στον Οκτώβριο θα έχουμε και τις πρώτες ανακοινώσεις των υποψήφιων δημάρχων στην Ηλεία. Αν έχουμε εκλογές, υπομονή ως τα Χριστούγεννα.


Πολιτικολογίες

*Tα γραφεία του Ινστιτούτου Πολιτικών Ερευνών Eteron του Σακελλαρίδη επισκέφθηκε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το ieidiseis.gr. Μην πάει ο νους σε πιθανή επιστροφή του πρώτου στην κεντρική πολιτική σκηνή. Νομίζω ότι πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο άτυπης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο μετρήσεων.
*Πλην της Prorata, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι οι υπόλοιπες εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι πιο «φιλικές» στη ΝΔ και θέλουν να αναπτύξουν επαφές και με άλλες εταιρείες. Μένει να δούμε αν τελικά θα προκύψει κάποια συνεργασία.
*Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του θεωρούν πως έχουν «κλειδώσει» οι εκλογές το φθινόπωρο και στοχεύουν σε ημιεπίσημη προεκλογική περίοδο μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να αναδείξουν το πρόβλημα του πληθωρισμού και των συνεπειών του.
*Στο νοσοκομείο διακομίστηκε εσπευσμένα χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Λίγες ώρες αργότερα έλαβε εξιτήριο και πλέον αναρρώνει στο σπίτι του. Άμεσα επικοινώνησε μαζί του ο Ανδρουλάκη για να του ευχηθεί περαστικά.
*Σε επίπεδα πρώτου κύματος επιστρέφει η πανδημία, αφού οι διασωληνωμένοι είναι 102 με τάση να πάνε σε διψήφιο αριθμό. Χθες καταγράφηκαν μόνο οκτώ νεκροί από τον κορονοϊό και ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει να πεθαίνει κόσμος από τον ιό. Είναι σημαντικό, πάντως, μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα έχουμε ένα ακόμα «κύμα», να έχουν αναρρώσει οι διασωληνωμένοι και να έχουν αποσυμφορηθεί τα νοσοκομεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος