FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (17/01/2023)

Ημερομηνία: 17-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Κουβεντούλα στο «TEN» στον Πύργο είχαν προ ημερών ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αρχαίας Ολυμπίας, Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ, Γιώργος Λινάρδος. Δεν άκουσα τι λέγανε, αλλά μάλλον για τον δήμο τους.

*Συζήτηση για αρκετή ώρα είχε χθες το μεσημέρι στο De Greco στα δικαστήρια Πύργου ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, με την πρόεδρο του ΔΟΠΠ, Μαριάννα Σταθοπούλου και τη δικηγόρο και πρώην αντιδήμαρχο Σούλα Τζίνη.

*Επειδή ο ΥΕΘΑ Nίκος Παναγιωτόπουλος έχει το μνημόσυνο της μητέρας του στις 12 Φεβρουαρίου και ενδέχεται να μην προλάβει να έρθει στον Πύργο για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους, ήδη ο δήμος έχει κάνει επαφή για να προσκαλέσει τον Χαρδαλιά.

*Δυνατά ξεκινά ο Μητροπολίτης Ηλείας, κ. Αθανάσιος, αφού πέντε μητροπολίτες σε εορτασμό πολιούχου είχαμε πολλά χρόνια να δούμε στον νομό. Από ό,τι έμαθα, πρόκειται για πρόσωπα που τον στήριξαν στην εκλογή του και αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση.

*Δεν είναι μόνο δική μου η αίσθηση πως η Νίκη Κοκκαλιάρη είναι ελαφρώς… αμφίβολη για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, αφού όσοι τη συναντούν τελευταία, την ίδια εντύπωση αποκομίζουν.

*Οι γυναίκες για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία είναι κλεισμένες. Μία από Λεχαινά, μία από Πηνεία και μία από Ολυμπία. Η Κρινιώ… κόπηκε στη συνέντευξη. 

*Μαθαίνω πως ο Μπαλαούρας δεν υποστηρίζει μόνο εντός Ηλείας την υποψηφιότητα Τζαβάρα για την Περιφέρεια, αλλά την έχει μεταφέρει και στο οργανωτικό του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα. Αν τη μετέφερε στον Σπίρτζη πάντως, δεν ορκίζομαι ότι θα έγινε δεκτή με ικανοποίηση η άποψή του.


Πολιτικολογίες

*Σε κάθε κόμμα μπαίνει κι από ένας στόχος για τις εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει το 33% ως ελάχιστο όριο, προκειμένου να έχει βάσιμες ελπίδες για αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Ο Βορίδης ισχυρίζεται πως δεν πέφτει η ΝΔ κάτω από 35%, αλλά νομίζω ότι μάλλον κλίμα θέλει να φτιάξει.

*Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν την πρωτιά έστω και με μία ψήφο, αλλά ο ελάχιστος στόχος που θέτουν, είναι να μην πέσουν κάτω από 30% και να χάσουν με 2% το πολύ, ώστε στις ευρωεκλογές του 2024 να πάρουν την πρωτιά και να αλλάξουν το κλίμα.

*Στο ΠΑΣΟΚ, πάλι, η ρητορική περί «υπεύθυνης δύναμης» πρέπει να συνδυαστεί και την οριοθέτηση ενός συγκεκριμένου ποσοστού. Το όριο που φέρεται να βάζει το επιτελείο του Ανδρουλάκη για να συζητά περί συνεργασιών, είναι το 12%. Αν δεν πάρει τόσο, δηλαδή 50% πάνω σε σχέση με το 2019, θα δηλώσει εξαρχής ότι θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.

*Επειδή παρακολούθησα όλη την ιστορία με την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, οφείλω να σας διαλύσω ορισμένες αυταπάτες για το κοινό της ΝΔ. Το 80% είναι δεξιοί και μόλις ένα 20% είναι φιλελεύθεροι. Επίσης το ένα τρίτο – μη σας πω οι μισοί- έχουν φιλοβασιλικά αισθήματα. Ποια αντιμοναρχική κληρονομιά του Κων/νου Καραμανλή τώρα…

*Ως εκ τούτου, ο Μητσοτάκης επιχείρησε να ισορροπήσει σε δύο βάρκες. Αρχικά ο ίδιος να διατηρήσει το κεντρώο του προφίλ, αφήνοντας παράλληλα το δεξιό μπλοκ να… βασιλεύσει στα δεξιά. Σαμαράς, Βορίδης, Άδωνις, κλπ. Αν έπιασε δεν ξέρω, θα δούμε στις κάλπες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος