FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (16/11/2022)

Ημερομηνία: 16-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές
*προσωρινή αναστάτωση προκλήθηκε χθες το μεσημέρι κατά τον αγιασμό στο ΓΕΛ Λεχαινών, καθώς η Νίκη Κεραμέως αισθάνθηκε αδιαθεσία και είχε λιποθυμικές τάσεις. Η τελετή διεκόπη προσωρινά, αλλά η ίδια συνήλθε και στη συνέχεια συμμετείχε κανονικά σε όλη την εκδήλωση.
*Αξιοσημείωτη ήταν η επιθυμία της να μιλήσε με τα παιδιά, τα οποία επέδειξαν ισχυρό ενδιαφέρον για φωτογραφίες. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ότι θα έχει τόση δημοφιλία.
*Σε σχέση με το παρελθόν, που ήταν ελαφρώς… απρόθυμη για δηλώσεις, χθες δέχθηκε να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που της τέθηκαν από τα ΜΜΕ,
*Είτε μειωθούν οι έδρες στην Ηλεία είτε μείνουν ως έχουν, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τρεις γυναικείες υποψηφιότητες. Για να σας το κάνω λιανά, το κόμμα έχει αποφασίσει ότι αν οι υποψήφιοι είναι συνολικά έξι, η αναλογία ανδρών-γυναικών θα είναι 50-50.


Πολιτικολογίες
*Δεν χάνει ευκαιρία ο Βενιζέλος να τις αφήνει τις αιχμές του κατά της κυβέρνησης. Όπως είπε προχθές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πρόσφατου βιβλίου του στην Κηφισιά, η θεωρία ότι θυσιάζουμε την όποια φιλελεύθερου χαρακτήρα ευαισθησία για να μην έλθειο ΣΥΡΙΖΑ, είναι εξαιρετικά απλουστευτική.
*Όσο αρνείται ο Μητσοτάκης να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του Τσίπρα για τις υποκλοπές, τόσο αυτός θα επιμένει. Δεν νομίζω πως θα μπορεί για πολύ καιρό να την αποφεύγει αυτή τη συζήτηση ο πρωθυπουργός, αν και εκτιμώ πως σύντομα θα εμφανιστεί.
*Mε 81 διασωληνωμένους στα μέσα Νοεμβρίου, το μέτωπο της πανδημίας δεν αποτελεί πρόβλημα φέτος για την κυβέρνηση, παρότι το παρακολουθεί στενά. Αν πάει καλά η αγορά των Χριστουγέννων και γίνουν και τα καρναβάλια τέλη Φλεβάρη, ετοιμαστεί για κάλπες στις αρχές Απριλίου.
*Σε…πεδίο πολιτικής μάχης θα μετατραπεί η Πάτρα το προσεχές χρονικό διάστημα, αφού θα την επισκεφθούν και ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας. Προς το παρόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει «γραμμή» για αφίξεις δεκάδων στελεχών του κόμματος στην Πάτρα.
*Μαθαίνω ότι η σύνθεση του Επικρατείας και για τα τρία πρώτα κόμματα παραμένει γρίφος, ειδικά για τον επικεφαλής. Ο Μητσοτάκης θέλει Πιερρακάκη ή Χαρδαλιά, αλλά κλεισμένος δεν είναι κανένας, ο Τσίπρας αναζητά γυναικείο πρόσωπο κατά προτίμηση ενώ ο Ανδρουλάκης θα ήθελε ενδεχομένως τον Αλιβιζάτο. Όλα όμως παραμένουν ρευστά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος