FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (16/06/2022)

Ημερομηνία: 16-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Ανεξαρτητοποιήθηκε χθες ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Πηνειού, Γιώργος Γεωργιόπουλος, εξέλιξη φυσικά αναμενόμενη μετά την αποπομπή του. Το θέμα είναι τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές, αν θα κατέβει δηλαδή και με ποιον.
*Μπλεγμένα στη γραφειοκρατία τα έργα της ανάπλασης της Αγίας Βαρβάρας και της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο, αφού οι ενστάσεις πάνε σύννεφο και το ελληνικό Δημόσιο δεν τα λύνει γρήγορα τα θέματα.
*Δύσκολα θα γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις που υποβλήθηκαν εμμέσως στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, αφού έρχονται εκλογές. Το γυαλί, πάντως, δεν ξέρω αν μπορεί να ξανακολλήσει.
*Φήμες θέλουν άλλοτε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να «γλυκοκοιτάζει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσεχώς και το όνομα.


Πολιτικολογίες

*Δύο νέα «παραθυράκια» άφησε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ένα ότι μπορεί και να κάνει πρόωρες εκλογές κατά το φθινόπωρο και το άλλο ότι μπορεί και να συγκυβερνήσει με άλλο κόμμα, αν το θελήσει ο λαός στις κάλπες.
*Ο πρωθυπουργός απέρριψε εμμέσως και τις προτάσεις του Ανδρουλάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι σε περίπτωση που είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, θα είναι αυτός πρωθυπουργός κι όχι κάποιος άλλος. Το μπαλάκι πλέον ξανά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ…
*Νομίζω πως η κυβέρνηση είναι ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι. Έτρεξε και μείωσε την άμεση φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ και τις εισφορές, αλλά διστάζει να κάνει το ίδιο και με τον φόρο στα καύσιμα ή στα τρόφιμα. Ή είμαστε φιλελεύθεροι ή δεν είμαστε…
*Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω, είναι το άγχος για τα δημοσιονομικά και πού θα «καθίσει» το έλλειμμα του 2022. Φτηνό χρήμα δεν υπάρχει, διότι η ΕΚΤ έχει αποφασίσει να χτυπήσει τον πληθωρισμό έστω κι αν θυσιάσει τον ρυθμό ανάπτυξης.
*Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο είναι με επιτόκιο 4,5%, οπότε θα πρέπει από του χρόνου να σφίξουμε το ζωνάρι. Το βλέπω δύσκολο, γιατί δύο χρόνια με την πανδημία καλομάθαμε στη δημοσιονομική χαλάρωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος