FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (16/01/2023)

Ημερομηνία: 16-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Αιρετός του α΄ βαθμού, με διαπιστωμένη δημοφιλία και αποδοχή –και στον δήμο και στο επάγγελμά του- που μάλλον δεν θα μπει σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο, δέχεται πιέσεις από ομάδα δημοτικών συμβούλων του δήμου του να ηγηθεί νέου συνδυασμού. Εύκολο είναι να βρείτε και τον δήμο και το πρόσωπο.

*«Γαλαζοπράσινη» παρέα είχε στηθεί προ ημερών στο κέντρο του Πύργου, την οποία απάρτιζαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Γιώργος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Βαγγόπουλος, και ο πρόεδρος της ΤΚ Ολυμπίας, Πάνος Μαντάς. Θέμα συζήτησης οι διαδοχικές κάλπες για Βουλή και Αυτοδιοίκηση.

*Όλο και πιο κοντά στη μεταπήδησή του στον β’ βαθμό αυτοδιοίκησης ο αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Παναγιώτης Φλέσσας, ειδικά αν τα βρουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό ψηφοδέλτιο.

*Δεν ξέρω  αν η απουσία του δημοτικού συμβούλου Τάσου Αλτάνη από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως για τον προϋπολογισμό ήταν δικαιολογημένη, όμως γενικότερα μια φημολογία περί… αποστασούλας στις σχέσεις με τον δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο αιωρείται.

*Κεντρικό ρόλο και γενικώς διευρυμένες αρμοδιότητες θα έχει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος, στον προεκλογικό σχεδιασμό του Tάκη Αντωνακόπουλου στον δρόμο για την κάλπη.    

*Ακόμα δεν έχει καταλήξει η ΝΔ στην τρίτη γυναίκα για το ψηφοδέλτιο της Ηλείας. Πάντως η δικηγόρος Μαριάννα Σταθοπούλου δεν θα είναι, παρότι έγινε μια προσέγγιση από το κόμμα. Θα βοηθήσει προφανώς στις εκλογές, αλλά από άλλο πόστο αυτή τη φορά.  


Πολιτικολογίες

*Επιβεβαίωσε τις φήμες με τη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο Μητσοτάκης σχετικά με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, αφού σύντομα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή. Παράλληλα, επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά τη στρατηγική που σας έχω περιγράψει ότι θα ακολουθήσει προεκλογικά.

*Ο πρωθυπουργός απέκλεισε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και Βελόπουλο, θέτοντας επί της ουσίας δύο επιλογές: ή αυτοδυναμία ή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Με αυτόν τον τρόπο, μεταφέρει την ευθύνη στον Ανδρουλάκη για το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών και κλείνει… το μάτι στους κεντρώους πασοκογενείς ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν.

*Πρόλαβε τον Ανδρουλάκη ο Μητσοτάκης με την ανακοίνωσή του ότι θα είναι υποψήφιος σε ψηφοδέλτιο του Έβρου. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει στενούς δεσμούς με τη Θράκη λόγω σπουδών και έχει προεξοφλήσει την υποψηφιότητά του εκεί, οπότε είπε να τον κάνει να φανεί 2ος.

*Δεν ξέρω αν θα είναι αμφότεροι στον ίδιο νομό, αλλά λογικά θα συμπέσουν και στην Κρήτη, λόγω καταγωγής, όπου λογικά θα είναι και ο Τσίπρας υποψήφιος. Από εκεί και πέρα, μένει να δούμε τι θα επιλέξουν για την Αθήνα. Ο Κουτσούμπας, πάντως, ήδη γνωστοποίησε πως θα είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, στην Α’ Θεσσαλονίκης και στη Φθιώτιδα.

*Ο χώρος της πολιτικής Οικολογίας έχει ξεπεράσει και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά στην πολυδιάσπαση. Στις ερχόμενες εκλογές ενδέχεται να κατέβουν –ούτε λίγο ούτε πολύ- τρία «πράσινα» ψηφοδέλτια! Θα κάνουν διάσπαση του… ατόμου δηλαδή, για να πάρουν 0,5% το καθένα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος