FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (15/06/2022)

Ημερομηνία: 15-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Πολιτική συζήτηση είχαν χθες το μεσημέρι σε κεντρικό καφέ του Πύργου, πέριξ των δικαστηρίων, ο Μισέλ Αμπου-Χάντμπα με τον Τάκη Δημητρουλόπουλο. Η συζήτηση είχε απ’ όλα, αυτοδιοίκηση και κεντρική πολιτική σκηνή.
*Πόσες πιθανότητες πιστεύετε ότι υπάρχουν να δούμε έναν εκ των Μητσοτάκη, Τσίπρα ή Ανδρουλάκη σε ψηφοδέλτιο στην Ηλεία; Εγώ πιστεύω αρκετές.
*Δεν αποκλείεται να πλησιάζει η ώρα για την αλλαγή «κεφαλής» σε δημόσια δομή της Ηλείας που σχετίζεται με τον πρωτογενή τομέα.
*Η αναπλ. προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων, Νάνσυ Παναγιωτοπούλου, αναλαμβάνει το «τιμόνι» της πιο νευραλγικής υπηρεσίας της ΠΕ Ηλείας, καθώς από την περασμένη εβδομάδα ασκεί καθήκοντα αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας.


Πολιτικολογίες

*Aνεβαίνει το θερμόμετρο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά το χθεσινό επεισόδιο στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, ανάμεσα στον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, και Έλληνες βουλευτές από όλα τα κόμματα.
*Σπήλιος Λιβανός, Ανδρέας Λοβέρδος, Θεοδώρα Τζάκρη και Μανούσος Βολουδάκης απάντησαν ακαριαία καθώς ο Ακάρ επανέλαβε τις τουρκικές απόψεις για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσουν έτσι.
*Όπως σας έχω ξαναγράψει, τα ελληνοτουρκικά είναι σοβαρός λόγος για να μη διεξαχθούν τελικά εκλογές το φθινόπωρο, διότι οι διπλές εκλογές με υπηρεσιακό πρωθυπουργό είναι περίοδος ιδανική για να προκαλέσει ένταση η Τουρκία. Θα θυμάστε πως τα Ίμια έγιναν με τον Σημίτη μόλις τρεις ημέρες πρωθυπουργό.
*Επομένως είναι πολύ λογικό να μη ρισκάρει ο Μητσοτάκης πρόωρες εκλογές με τέτοια ένταση και να πάει για την άνοιξη του 2023, δεδομένου ότι την ίδια περίοδο θα έχει εκλογές και ο Ερντογάν. Μη δείτε τον Τούρκο πρόεδρο να προκηρύσσει αυτός πρόωρες εκλογές!
*Δύο ακόμα λόγοι που δικαιολογούν εκλογές το 2023, είναι η αύξηση των συντάξεων με το νέο έτος και η αναβάθμιση της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα. Βέβαια, κανένας δεν ξέρει την εξέλιξη της πανδημίας και πόσο θα πιεστεί το ΕΣΥ, αλλά στην κυβέρνηση το αξιολογούν ως ελεγχόμενο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος