FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (15/04/2022)

Ημερομηνία: 15-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Αλλαγή επίκειται σύντομα στο «τιμόνι» δημόσιου φορέα που σχετίζεται με τον πρωτογενή τομέα της Ηλείας.
*Με τη μεταγραφή του –τέως κατσιφαρικού- Χρήστου Μπούνια απάντησε στη δρομολογημένη κεντροαριστερή συνένωση ο Νεκτάριος Φαρμάκης.
*Χρίσματα στους δήμους η Νέα Δημοκρατία θα δώσει –ή τουλάχιστον θα τα γνωστοποιήσει- μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, νωρίτερα μην περιμένετε να εκδηλωθεί κανένας.
*Σε… ρυθμό ψηφοδελτίου κινείται ο Αλέξης Καστρινός, αφού χθες γνωστοποίησε τη συνεργασία του με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο, με τον οποίο ήταν αντίπαλοι στο δημοτικό συμβούλιο την περίοδο 2014-2019.
*Διευθύντρια της Χειρουργικής Κλινικής ανέλαβε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου.


Πολιτικολογίες

*Όποιοι περίμεναν ότι θα πάει ο Ανδρουλάκης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύτηκαν. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αφού αποφεύγει τα τετ α τετ και με τον Μητσοτάκη και με τον Τσίπρα, για να μη δώσει λαβή στα σχόλια. Έτσι, το κόμμα εκπροσώπησε ο Δημήτρης Μάντζος, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία πήγε ο γραμματέας Παύλος Μαρινάκης.
*Η πλέον αξιοσημείωτη παρουσία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, δεδομένης της απόστασης που υπήρχε ως τώρα με τον Τσίπρα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μένει να δούμε αν θα υπάρχει και συνέχεια, γιατί δεν νομίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολυτέλεια να μην τον αξιοποιεί στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
*Εκδήλωση στον κινηματογράφο ΟΡΦΕΑ στον Πύργο θα πραγματοποιήσουν αύριο οι Οικολόγοι Πράσινοι, παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας. Ευκαιρία να μάθουμε τι θα κάνουν στις επόμενες εκλογές, διότι η τάση δείχνει αυτόνομη κάθοδο, αλλά υπάρχει έντονο πολιτικό «φλερτ» και από ΣΥΡΙΖΑ και από ΚΙΝΑΛ.
*Διαβάζω ότι δέχεται εισηγήσεις ο Μητσοτάκης για εκλογές το φθινόπωρο και ότι τις απορρίπτει. Νομίζω πως αν οι συνθήκες επιτρέπουν κάλπες και δεν τις στήσει, θα είναι το πιο σημαντικό πολιτικό του σφάλμα.
*Οι περισσότεροι πρωθυπουργοί επέλεγαν τις πρόωρες εκλογές στην τριετία και φθινόπωρο. Τα παραδείγματα είναι ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος και ο νεότερος και ο Σημίτης. Στη λίστα μπαίνει και ο Τσίπρας, που έκανε πρόωρες εκλογές Σεπτέμβριο και νίκησε. Είναι βαριά η πολιτική παράδοση για να αγνοηθεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος