FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (15/03/2022)

Ημερομηνία: 15-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Ενήμερος για τις ζυμώσεις και τις διεργασίες στον δήμο Πύργου είναι ο Τάκης Αντωνακόπουλος, για αυτό και δεν μένει άπραγος. Προς το παρόν μπορώ να σας αποκαλύψω πως είναι σε επαφές με έμπειρους αυτοδιοικητικούς που έχουν ξαναδοκιμαστεί σε κάλπη.
*Η τοποθέτηση της Έβελυν Καρακίτσου ως άμισθης συμβούλου στον δήμο Πύργου δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε συμβολική. Η πρώην Δ/ντρια Ανάπτυξης της ΠΕ Ηλείας διαθέτει εμπειρία στα ευρωπαϊκά προγράμματα και θα αξιοποιηθεί αναλόγως.
*Ποιος δήμαρχος της νότιας Ηλείας έχει «κλειδώσει» σημαντική μεταγραφή για το ψηφοδέλτιό του ενόψει των εκλογών του 2023;
*Toν ταξίαρχο ε.α. Θανάση Κατερινόπουλο, που βγαίνει στη Νικολούλη, τον ξέρετε. Μαθαίνω ότι θα μπει στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία, όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Αν βγαίνει, δεν ξέρω, γιατί ο Κωνσταντόπουλος είναι ισχυρός αντίπαλος.
*Και να μη βγει όμως, μην εκπλαγείτε αν τον δείτε υποψήφιο περιφερειάρχη με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, διότι είναι «απέκης» με ερείσματα στον παπανδρεϊκό χώρο αλλά διείσδυση στους δεξιούς λόγω επαγγέλματος. Με τον Κατσιφάρα, πάντως, δεν συμπαθιούνται.


Πολιτικολογίες

*Πετάει το γάντι στον Μητσοτάκη ο Τσίπρας για τον εκλογικό νόμο, ζητώντας του να ψηφίσει και νέο νόμο με μεγαλύτερο μπόνους και να προκηρύξει εκλογές άμεσα. Μάλλον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενημερωθεί για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θα του φέρει νέο εκλογικό νόμο και θέλει να φτιάξει κλίμα νίκης.
*Σύμφωνα με την περιρρέουσα φημολογία, ο Μητσοτάκης θα πει στον Τσίπρα να υπερψηφίσει νέο εκλογικό νόμο , που θα δίνει αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα με 36% με το σκεπτικό ότι αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνηθεί, θα αποδέχεται εμμέσως ότι δεν βγει πρώτος στις εκλογές.
*Ωραία η εκλογολογία, αλλά η στήλη επιμένει πως δεν θα έχουμε εκλογές πριν από το καλοκαίρι. Για Σεπτέμβριο το συζητάμε, ειδάλλως πάμε για Μάρτιο του 2023. Κοντολογίς, σε έναν χρόνο από τώρα θα στηθούν κάλπες.
*O Koύλογλου είχε βγει χθες στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ και, ερωτώμενος σχετικά, ειπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα δεν είναι πρώτο κόμμα, διότι σε περιόδους κρίσης ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από τον εκάστοτε επικεφαλής της κυβέρνησης, αλλά μπορεί να προκύψει ραγδαία φθορά της κυβέρνησης μελλοντικά. Ειλικρινής μεν, αλλά βλέπω να του την πέφτουν οι υπόλοιποι από τον ΣΥΡΙΖΑ.
*Ένα ενδιαφέρον εύρημα αποτυπώνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται. Το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται ότι δεν πέφτει πλέον κάτω από το 14%, αλλά δείχνει να έχει «σκαλώσει» εκεί και να μην ανεβαίνει περισσότερο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος