FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (29/04/2022)

Ημερομηνία: 29-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Κάτι καλό ετοιμάζεται στην ανατολική πλευρά του Πύργου, με επίκεντρο το κτίριο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση.
*Για το συνέδριο της ΝΔ ετοιμάζονται τα «γαλάζια» στελέχη, αφού οι ζυμώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αναγκαίες ενόψει του 2023 που είναι εκλογική χρονιά.
*Καθοριστική εξέλιξη για τις δημοτικές εκλογές στον Πύργο, θα είναι ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Μόνο τότε θα πάρουν θέση τα κόμματα. Ως τότε θα κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.
*Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Περιφέρεια, αλλά μόνο για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ έχει το κεφάλι της ήσυχο, αφού στηρίζει Φαρμάκη για άλλη μια θητεία.


Πολιτικολογίες

*Ένας σοβαρός λόγος υπάρχει για να μην πάμε σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο: τα ελληνοτουρκικά. Η Τουρκία ανεβάζει την ένταση και η Ελλάδα απαντά άμεσα, οπότε προβλέπεται εκ νέου θερμό καλοκαίρι.
*To θέμα του ρεύματος σηκώνει ψηλά ο Τσίπρας, καθώς προανήγγειλε τροπολογία για τη μη εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής μέχρι η δικαιοσύνη να αποφανθεί για τη νομιμότητά της.
*Από την πλευρά του ο Ανδρουλάκης κατήγγειλε εκ νέου την κυβέρνηση για τις ανεξέλεγκτες χρεώσεις και ζήτησε την επιβολή πλαφόν στις τιμές. Όλο το παιχνίδι παίζεται πλέον στην οικονομία και εκεί θα επικεντρωθούν τα κόμματα.
*Τα… ρέστα της ποντάρει στον τουρισμό και την εστίαση η κυβέρνηση, αφού αναστέλλεται το covid pass από την Πρωτομαγιά. Μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα ξαναφουντώσει ο κορονοϊός, έχουμε καιρό. Μπορεί να είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο.
*O ανασχηματισμός παραμένει στο συρτάρι του Μητσοτάκη. Αν δεν τον κάνει μετά το συνέδριο, τότε οι εκλογές κλειδώνουν για το φθινόπωρο. Οι εισηγήσεις πάντως είναι προς τη γραμμή της εισόδου βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος