FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (14/06/2022)

Ημερομηνία: 14-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζει η Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία. Πλέον είναι δεδομένο ότι το ψηφοδέλτιο θα καταρτιστεί εξ ολοκλήρου από τα κεντρικά, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα εναπομείναντα κενά.
*Με αυτήν την κατάσταση, πραγματικά δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο θα βγει ξανά πρώτη η ΝΔ στην Ηλεία. Βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ βάζουν.
*Ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το δεξιό μπλοκ διατηρεί ο Αντωνακόπουλος, όπως φάνηκε από την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων με τον Χρ. Σούλη και την Αριστέα Παπαδοπούλου. Μπορεί αμφότεροι να μην είναι Πυργιώτες, αλλά οι φήμες τούς θέλουν να «παίζουν» για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ηλεία.
*Ισχυρή παρουσία στο Χάβαρι από την ομάδα Ανδρουλάκη, με την παρουσία και του Κωστή Σμέρου, εκ των στενών συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.


Πολιτικολογίες

*Μια ενδιαφέρουσα διαπίστωση έκανε ο Παναγόπουλος της Alco, καθώς άφησε να εννοηθεί ότι υφέρπει μια αναντιστοιχία μεταξύ των ποιοτικών ευρημάτων των δημοσκοπήσεων και της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
*Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν έδειχνε σε έναν δημοσκόπο όλα τα ευρήματα άλλων ερωτημάτων, θα κατέληγε στο συμπέρασμα πως η διαφορά δεν μπορεί να είναι πάνω από 5 μονάδες. Για να δούμε τι θα μας βγάλει το καλοκαίρι.
*Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι προγραμματισμένη για την εβδομάδα 10-17 Σεπτεμβρίου. Πιθανόν να τις προκηρύξει εκείνη την εβδομάδα, αν και η εκτίμηση του βουλευτή Διονύση Καλαματιανού είναι πως στη ΔΕΘ μάλλον θα πάει «προεκλογικός» ο Μητσοτάκης.
*Στη Νέα Δημοκρατία παρακολουθούν διακριτικά την πορεία του κόμματος Μπογδάνου-Τζήμερου Φαήλου ονόματι «Εθνική Συμφωνία», έχοντας την κρυφή προσδοκία ότι μπορεί και να πιάσει το 3% και να εκτοπίσει τον Βελόπουλο. Είναι κοινό μυστικό ότι προτιμούν την Εθνική Συμφωνία για να κάνουν συγκυβέρνηση, αφού με την Ελληνική Λύση δεν υπάρχει προσέγγιση λόγω Πούτιν και Ρωσίας.
*Λυμένα είναι πλέον τα χέρια του Ανδρουλάκη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τον Βενιζέλο, μετά τη συμμετοχή του δεύτερου στην επταμελή «Ομάδα υψηλού επιπέδου» του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατόπιν σχετικού αιτήματος της κυβέρνησης. Η θέση δεν είναι κυβερνητική αλλά πολιτική. Σε κάθε περίπτωση όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απελευθερώνεται κατά μία έννοια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος