FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (14/04/2022)

Ημερομηνία: 14-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Τέσσερις επενδυτές έχουν δείξει ενδιαφέρον για επένδυση στον Καϊάφα, εκ των οποίων οι τρεις από εξωτερικό. Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, έχει ενημερωθεί σχετικά και δεν αποκλείεται σύντομα να προβεί στις σχετικές διαβουλεύσεις.
*Ο συμπαθής περιφερειακός σύμβουλος Αχαΐας και «δελφίνος» στη μετα-Κατσιφάρα, Κώστας Καρπέτας σχολίασε δηκτικά την πρόταση Φαρμάκη για Ολυμπιακή Περιφέρεια, μπλέκοντας και τον Κορίνθιο βουλευτή Χρ. Δήμα, που θέλει ενιαία περιφέρεια Πελ/σου. Επί της ουσίας όμως δεν απάντησε στο επίδικο: συμφωνεί ή δεν συμφωνεί με τη μετονομασία σε Ολυμπιακή Περιφέρεια;
*Τρίτη μέρα και κανένας –πλην Ανδρ. Νικολακόπουλου και Λευτ. Βαρουξή- δεν έχει τοποθετηθεί για τη μετονομασία της Περιφέρειας. Τόσο δύσκολο είναι να πάρουν θέση; Ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ χρειάζεται, απλά το ΟΧΙ καλό είναι να συνοδεύεται με αντιπρόταση.
*Αρκετά λεπτά κράτησε το «πηγαδάκι» μεταξύ Φαρμάκη και Σαλπέα χθες το απόγευμα στην Περιφέρεια. Ένα από τα θέματα ήταν και τα κοιτάσματα του Κατακόλου, για το οποίο ο Αργύρης εξέφρασε αντιρρήσεις στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες και ο Νεκτάριος του καταλόγισε fake news!


Πολιτικολογίες

*Διαφορά 5,5% μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η pro rata ως εκτίμηση ψήφου, σε γκάλοπ που δημοσιεύτηκε στην ΕφΣΥν. Δίνει στο 30% τη ΝΔ και στο 24,5% τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΙΝΑΛ είναι στο 12. Τον Βαρουφάκη τον έχει εκτός με 2%, το ΚΚΕ στο 5% και τον Βελόπουλο στο 3,5% ενώ το κόμμα Κασιδιάρη είναι στο 2%.
*Σας έγραφα χθες για την απόσταση μεταξύ ΚΙΝΑΛ και Γιάννη Μανιάτη, η οποία όμως μοιάζει να γεφυρώνεται, αφού την ερχόμενη Κυριακή ο πρώην υπουργός θα συνοδεύσει τον Νίκο Ανδρουλάκη σε εκδήλωση στην Κοζάνη για την ενεργειακή κρίση.
*Αντιγραφή των προτάσεών του καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπενθυμίζοντας στον Μητσοτάκη ότι πρώτα τον κατηγόρησε για ανεύθυνο λαϊκισμό και τώρα υιοθετεί όλες τις προτάσεις του: κατώτατος μισθός, Κοινωνική Στέγαση για νέα ζευγάρια, μείωση ΦΠΑ στα είδη διατροφής. Δεν έχει κι άδικο.
*Ισχυρό το ενδιαφέρον των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ για να μιλήσουν, αφού πληροφορήθηκα ότι έχουν εκφράσει πρόθεση τοποθέτησης πάνω από 5.000! Δεν το βλέπω πιθανό να μιλάνε τόσοι πολλοί, γιατι δε μας φτάνουν ούτε δέκα μέρες, αλλά φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για συζήτηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος