FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (19/04/2022)

Ημερομηνία: 19-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Αναμενόμενη και δρομολογημένη η χθεσινή δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Θοδωρή Κόρδα από την παράταξη Αργυρόπουλου, αφού εδώ και καιρό εξέφραζε διαφοροποίηση διά της ψήφου του στο δημοτικό συμβούλιο.

*Οι σχέσεις του με τον Γ.Αργυρόπουλο παραμένουν καλές, όμως οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Λογικά θα παραμείνει ανεξάρτητος ως το τέλος της θητείας του και μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει. Ο Καννής, πάντως, τον διεκδικεί επίμονα για το ψηφοδέλτιό του.

*Σήμερα βγαίνει η εγκύκλιος των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ και οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι γραμματείς θα εκλεγούν από τη βάση των μελών. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, τότε οι δύο «μνηστήρες» στην Ηλεία θα είναι ο Σταύρος Δανιελιάν-Δανιηλίδης και ο Δημήτρης Βάλαρης.

*Δύο διεκδικητές δεν θα έχουμε μόνο στη νομαρχιακή της Ηλείας, αλλά και της Αχαΐας, αφού ο νυν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Μοίραλης θα κοντραριστεί πιθανότατα με τον Θανάση Γιανναδάκη.
*Πόσους Αμαλιαδίτες θα έχει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ; Ένας σίγουρα, μπορεί και δύο.


Πολιτικολογίες

*To συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με την επισφράγιση της πολιτικής κυριαρχίας του Αλέξη Τσίπρα και με ορισμένες κόντρες, οι οποίες όμως είναι αναμενόμενες σε ένα κομματικό συνέδριο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει το βλέμμα του στραμμένο στην εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου, η μαζικότητα της οποίας θα κρίνει και την επιτυχία του εγχειρήματος.

*Η ομάδα της Ομπρέλας μάλλον δεν θα κατεβάσει υποψήφιο απέναντι στον Τσίπρα και θα δώσει τη μάχη για την εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών στην Κεντρική Επιτροπή, που θα διεξαχθεί επίσης από τη βάση.

*Αυξάνεται η πίεση προς τον Ανδρουλάκη για τις μετεκλογικές συμπράξεις, ο οποίος όμως τις αποκρούει λέγοντας ότι δεν θα δώσει στήριξη σε σχήμα με πρωθυπουργό είτε τον Τσίπρα είτε τον Μητσοτάκη. Η πολιτική παράδοση πάντως λέει ότι πρωθυπουργός γίνεται ο αρχηγός του πρώτου κόμματος μεταξύ αυτών που συμπράττουν.

*Αθηναϊκή πηγή μού μετέφερε ότι όντως «παίζει» το σενάριο εκλογών το φθινόπωρο, αλλά και ότι η πρόταση Θεοδωρικάκου προς τον Μητσοτάκη είναι η προκήρυξη εκλογών τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2022 διότι η αγορά της Αθήνας δουλεύει Οκτώβρη με Γενάρη, με την υπενθύμιση ότι αυτό έκανε και το Σημίτης τον Απρίλιο του 2000.

*Αυτές τις μέρες πάντως ο Μητσοτάκης είναι ανήσυχος ενόψει του β’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, αφού απεύχεται το σενάριο εκλογής της Λεπέν και θέλει διακαώς την επανεκλογή του Μακρόν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος