FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές αιχμές & Πολιτικολογίες (13/05/2022)

Ημερομηνία: 13-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές αιχμές

*Στα εγκαίνια του «Κερνάμε Ελλάδα» θα βρεθεί απόψε ο ΥΠΑΑΤ Γ. Στύλιος μαζί με τη γ.γ. του ΥΠΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου. Πιστεύω πως οι παρόντες θα έχουν την ευκαιρία να του θέσουν κι άλλα ζητήματα προς συζήτηση.
*Με σκορ 2-1 προηγείται στους πασοκους ο Καστρινός, αλλά μένει να δούμε την επόμενη κίνηση του Μαρίνου, ο οποίος πήρε μαζί του αυτόν με τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές της νομαρχιακής.
*Ένα σημαντικό γραφειοκρατικό πρόβλημα επιλύθηκε, καθώς ο Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε την απόφαση της συγκρότησης του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της ΠΕ Ηλείας, την προεδρία του οποίου αναλαμβάνει η Μηχανικός της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, Νάνσυ Παναγιωτοπούλου.
*Στα καθήκοντά του επιστρέφει πιθανότατα από Δευτέρα ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλος, ο οποίος θα υποδεχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο δημαρχείο τον πρέσβη του Ισραήλ, Γ. Αμράνι.


Πολιτικολογίες

*Είναι σαφές ότι ο Μητσοτάκης επιδιώκει το δίπολο με τον Τσίπρα, αφήνοντας εκτός κάδρου τον Ανδρουλάκη. Ο πρωθυπουργός χθες παραλλήλισε τον προκάτοχό του με τον Ανδρέα Παπανδρέου σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική και τον αντιαμερικανισμό, κάτι που –όπως ήταν προφανές- ο Τσίπρας αποδέχθηκε με περίσσευμα ικανοποίησης.
*Αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης, μου θύμισε τον Κων/νο Καραμανλή που έλεγε στον Ανδρέα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η Αριστερά της Αριστεράς, ατάκα που προφανέστατα αβάνταρε το ΠΑΣΟΚ τότε.
*Εκτός αυτού, ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να συσπειρώσει το δεξιό κοινό με την αναφορά του στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, μετά και τις παρεμβάσεις του Σαμαρά στο Συνέδριο περί Δεξιάς και Κεντροδεξιάς.
*Ο Αλέξης Τσίπρας, άλλο που δεν ήθελε, άδραξε την ευκαιρία και είπε ότι είναι τιμή του που τον παρομοίασε με τον Ανδρέα, τονίζοντας ότι «η δημοκρατική και προοδευτική παράταξη έχει ενιαία πατριωτική στάση σε αυτά τα ζητήματα». Αν συμφωνεί ο Φίλης, πάντως, δεν ξέρω.
*Ο Κώστας Σκανδαλίδης, ως εμπειρότερος, υπερασπίστηκε την πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, απαντώντας τόσο στον Μητσοτάκη όσο και στον Τσίπρα, επικαλούμενος το «βρώμικο ΄89» και την τότε συμμαχία ΝΔ-Συνασπισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος