FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (13/04/2022)

Ημερομηνία: 13-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Επί της ουσίας, μία θέση εκκρεμεί στους άνδρες του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Ηλεία, η οποία θα μείνει ανοιχτή για καιρό, μέχρι να… μαδήσουμε τη μαργαρίτα για τον Σκυλακάκη.
*«Κλειδωμένοι» θεωρούνται Λευτέρης Βαρουξής, Νίκος Καλάκος και ο νυν βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος, ενώ από τις γυναίκες, το χέρι μου στη φωτιά το βάζω μόνο για τη Διονυσία Αυγερινοπούλου.
*Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η Πολιτική Προστασία για τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο, για αυτό και προγραμματίζει επαφές και συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο για το συγκεκριμένο θέμα.
*Aυτοί που δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως δήμαρχο Ήλιδας κάποιον άλλον από αυτόν που έχει εκλεγεί, με τον… Λουτσέσκου κάνουν παρέα;


Πολιτικολογίες

*Καλή η χάραξη νέας ενεργειακής πολιτικής από την κυβέρνηση, αλλά μέχρι να αποδώσει, πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την ανάσχεση του πληθωρισμού. Αυτό που πρέπει να απαντηθεί όμως, είναι για ποιο λόγο εγκατέλειψε η κυβέρνηση τον ώριμο σχεδιασμό για την αξιοποίηση κοιτασμάτων; Τριάμισι χρόνια χάθηκαν…
*Τη Mεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί το επίδομα ακρίβειας, ύψους 200 ευρώ, σε 634.000 χαμηλοσυνταξιούχους, και πιθανότατα την επόμενη μέρα θα ξεκινήσει η εφαρμογή της επιδότησης καυσίμων. Σε αυτά ποντάρει η κυβέρνηση για ήρεμο Πάσχα, με την ελπίδα ότι ο κορονοϊός θα μπει σε ύφεση και ότι η εστίαση θα ανακάμψει.
*Αντίστροφα μετρούν για το συνέδριο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κυριαρχία των προεδρικών σε συνέδρους, αλλά οι «53» ετοιμάζονται για σκληρή ιδεολογική μάχη.
*Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι η διαδικασία εκλογής μελών για τη νέα Κεντρική Επιτροπή, που θα γίνει με κάλπες ανά περιφέρεια. Εκεί θα δοθεί μεγάλη μάχη, αφού θα ψηφίσει η βάση.
*Διαπιστώνω μια απόσταση μεταξύ ΚΙΝΑΛ και Γιάννη Μανιάτη. Τους λόγους δεν τους ξέρω, αλλά θεωρώ ότι στελέχη όπως ο πρώην υπουργός Ενέργειας δεν περισσεύουν στην Κεντροαριστερά. Αν δεν γεφυρωθεί η απόσταση, προβλέπω προσέγγιση από τον Μητσοτάκη, αν δεν έχει ήδη γίνει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος