FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (11/04/2022)

Ημερομηνία: 11-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Η αποχώρηση Κουτσούκου μπορεί να οδηγήσει σε συγκρότηση ψηφοδελτίου με τέσσερις γυναίκες στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που από όσο ξέρω, είναι και επιθυμία των συνεργατών του Ανδρουλάκη.
*Για τον λόγο αυτό, το κόμμα έχει παραγγείλει γκάλοπ από κορυφαία το οποίο μετράει τέσσερα συγκεκριμένα ονόματα. Ποια είναι αυτά; Αναστασοπούλου Ζωή, Αντωνοπούλου Ρόη, Βεργοπούλου Εύη, Κοκκαλιάρη Νίκη.
*Αιχμούλες αφήνουν κάποιοι εντός ΝΔ για το γεγονός ότι τα ονόματα που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο της Ηλείας, είναι από Αμαλιάδα και πάνω και κανένας από Πύργο και κάτω.
*Ποιο πρόσωπο με αναγνωρισμένη δημοφιλία στην Ηλεία σκέφτεται να είναι υποψήφιος στην κεντρική πολιτική σκηνή; Αν σας γράψω και το κόμμα, θα είναι εύκολη η μαντεψιά. Πιθανή κάθοδός του, πάντως, αλλάζει τα δεδομένα άρδην.


Πολιτικολογίες

*Ωραίο κουίζ είχαν τα Νέα του Σαββατοκύριακου, καθώς έγραψαν ότι ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να δείξει «κόκκινη κάρτα» σε δύο υπουργούς και αμέσως άρχισαν οι μαντεψιές για το ποιοι είναι. Τα πιο κοντινά στον ΣΥΡΙΖΑ σάιτ έγραψαν ότι πρόκειται για τον Γεωργιάδη και τον Πέτσα.
*Υψηλό ρίσκο παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας με την εκλογή αρχηγού από τη βάση, αφού η πρότασή του είναι να στηθεί στις 15 Μαΐου η κάλπη και να έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμα και όσοι εγγραφούν στο κόμμα την ίδια ημέρα. Ουσιαστικά μπορεί να ψηφίσει οποιοσδήποτε δηλαδή, οπότε η κάλπη αυτόματα μπαίνει σε σύγκριση με την προσέλευση στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.
*Υποθέτω ότι θα έχετε ακούσει τις φήμες που θέλουν τον ταξίαρχο ε.α.Κατερινόπουλο, συνεργάτη της Αγγελικής Νικολούλη, να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Οι φήμες τον θέλουν να μπαίνει σε ψηφοδέλτιο στην Αθήνα και όχι στην Αιτωλοακαρνανία τελικά. Με τη δημοφιλία που έχει πλέον, προβλέπω ότι θα σαρώσει!
*Στη Νέα Δημοκρατία παρακολουθούν με ενδιαφέρον, αλλά και ανησυχία, τις διεργασίες στα δεξιά τους και περιμένουν να δουν τα πρώτα γκάλοπ. Ορισμένα γαλάζια στελέχη επισημαίνουν ότι αν μπει στη Βουλή το κόμμα Μπογδάνου-Κρανιδιώτη-Τζήμερου, δεν θα πρέπει η ΝΔ να αποκλείσει εκ προοιμίου τη συνεργασία μαζί τους αν δεν βγαίνει αυτοδυναμία.
*Με ικανοποίησε άκουσε ο Ανδρουλάκης τον Γεωργιάδη να προαναγγέλλει τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, αφού ο πληθωρισμός έχει εκτοξεύσει τις τιμές. Συνεργάτες του προέδρου του ΚΙΝΑΛ σχολίσαν πως η κυβέρνηση αρχικά ειρωνευόταν τις προτάσεις τους και τώρα τις υιοθετεί σιωπηρά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος