FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (12/05/2022)

Ημερομηνία: 12-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Επειδή οφείλω –όσο μπορώ- να είμαι δίκαιος και αμερόληπτος στην κριτική μου, με προβληματίζει η βιασύνη νεοεκλεγέντων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να ενταχθούν σε συνδυασμούς δεξιών υποψηφίων δημάρχων, μόλις δύο ημέρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Δηλαδή μας «φτιάχνει» η νομαρχιακή για να πάμε να διαπραγματευτούμε για τον εαυτό μας; Οι επικεφαλής καλά κάνουν φυσικά, αφού πετυχαίνουν τη διεύρυνση που θέλουν.
*Από ό,τι φαίνεται, στον δήμο Πηνειού γίνεται ό,τι και στον δήμο Ήλιδας από την ανάποδη. Στη Γαστούνη οι πασόκοι μπαίνουν σε δεξιούς συνδυασμούς διότι δεν υπάρχει σοβαρή κεντροαριστερή πρωτοβουλία, στην Αμαλιάδα οι δεξιοί «μοιράζονται» (κυρίως) σε Λυμπέρη και Χριστοδουλόπουλο διότι δεν υπάρχει σοβαρό νεοδημοκρατικό εγχείρημα.
*Με ενημέρωσαν χθες ότι το 4-3 στη Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στον Πύργο ισχύει από την ανάποδη κι όχι από αυτήν που έγραψα χθες. Επειδή μάλλον μπλέχτηκαν κάπου οι γραμμές, θα περιμένω να συγκληθεί η νέα σύνθεση για την εκλογή των οργάνων.
*Την καθολική ευθύνη λειτουργίας της Κοινότητας Παλαιοχωρίου ανέλαβε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της πλειοψηφίας του δήμου Πηνειού, Νίκος Μαφρέδας, με απόφαση του δημάρχου.
*Αλλαγή προέδρου στην ΤΚ Γρύλλου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, αφού ο Μαρίνος Καραχρήστος παραιτήθηκε και στη θέση του ανέλαβε ο Δημήτρης Δημητρόπουλος.


Πολιτικολογίες

*Μερίδα πολιτικών της Κεντροαριστεράς παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Γαλλία και περιμένουν τα αποτελέσματα του εγχειρήματος Μελανσόν στις βουλευτικές εκλογές. Οι αριστερόστροφοι για να το λανσάρουν και στην Ελλάδα, οι δεξιόστροφοι για να το απορρίψουν ως πρόταση. Ο Ανδρουλάκης πάντως ξεκαθάρισε ότι προτιμά Μακρόν από Μελανσόν.
*Πολλοί ρωτάνε πού το πάει ο Σαμαράς με τις παρεμβάσεις του κι αν έχει σκοπό να το πάει παραπέρα από τις κορόνες και την αιχμηρή ρητορική. Μην περιμένετε να ρίξει κυβέρνηση πάντως. Απλώς θα επιδιώξει στις ερχόμενες εκλογές να ισχυροποιήσει κι άλλο τη δεξιά πτέρυγα.
*Αυτό που ξεχνούν όμως αρκετοί, είναι ότι οι δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα, κάτι που σημαίνει ότι όποιον θέλει βάζει κι όποιον θέλει βγάζει ο Μητσοτάκης. Υποψιάζομαι ότι εκεί θα έχουμε εκπληξούλες, αλλά ως τότε έχουμε καιρό να τα ξαναγράψουμε.
*Σαφής, ξεκάθαρη και χωρίς αστερίσκους η στήριξη του Σημίτη στον Ανδρουλάκη, όπως φάνηκε με άρθρο του στον κυριακάτικο Τύπο. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας. Μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Βενιζέλο τώρα…
*Νέα επίθεση φιλίας από τον Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ, αφού είπε ότι αντίπαλός του δεν είναι ούτε ο Κουτσούμπας ούτε ο Ανδρουλάκης αλλά ο Μητσοτάκης. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι θέλει συνεργασίες σε προγραμματική βάση, ζητώντας να ακούσει τα αίτια τα αίτια που οδήγησαν το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ στη συρρίκνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος