FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (12/04/2022)

Ημερομηνία: 12-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Η πρόταση Φαρμάκη για Ολυμπιακή Περιφέρεια, από ό,τι μαθαίνω, νομικά είναι εφικτή και μπορεί σύντομα να υιοθετηθεί, αφού πρώτα εκφραστεί επίσημα και το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
*Αναμένω πάντως με μεγάλο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις όταν θα διεξαχθεί συνεδρίαση με θέμα συζήτησης τη μετονομασία. Θα μετρηθούν όλοι!
*Τη συμπόρευσή τους στο ίδιο ψηφοδέλτιο, που θα διεκδικήσει τον δήμο Πηνειού το 2023, γνωστοποίησαν χθες ο Αλέξης Καστρινός και ο Σάκης Γεωργόπουλος.
*Για ποιον Ηλείο λένε στο ΠΑΣΟΚ ότι είναι ο μεγάλος χαμένος των εξελίξεων επειδή βιάστηκε να τοποθετηθεί και να αυτοεξαιρεθεί;


Πολιτικολογίες

*Μπορεί ο πρωθυπουργός να διαβεβαιώνει άπαντες ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, όμως αυτή είναι η «μισή» αλήθεια: η άλλη μισή είναι από τον Ιούνιο και μετά θα είναι με την… κάλπη παρά πόδα και θα εξετάσει σοβαρά το σενάριο εκλογών το φθινόπωρο.
*Για να συμβεί αυτό, πρέπει να συντρέξουν συνδυαστικά τέσσερις παράγοντες: ανάκαμψη τουρισμού και εστίασης, σταθεροποίηση πληθωρισμού, ύφεση πανδημίας και ελεγχόμενες πυρκαγιές. Αν συμβούν όλα αυτά, θα προκηρύξει εκλογές στο τέλος του Αυγούστου.
*Θυμηθείτε πως όποιος προκάλεσε συνειδητά εκλογές τον Σεπτέμβριο, δεν έχασε: Σημίτης 1996, Καραμανλής 2007, Τσίπρας 2015. Αυτό συμβαίνει διότι το καλοκαίρι η ψυχολογία του κόσμου βελτιώνεται και οι περισσότεροι χαλαρώνουν, ενώ και η οικονομία δουλεύει
*Για αυτόν τον λόγο, ο Μητσοτάκης έχει επενδύσει πολλά στον Στυλιανίδη για το φετινό καλοκαίρι και την Πολιτική Προστασία, αφού δεν θέλει με τίποτα να επαναληφθούν τα περσινά. Αν έχει και φέτος τα ίδια, θα χάσει την ευκαιρία του εκλογικού αιφνιδιασμού.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει και το βλέμμα στραμμένο στον β’ γύρο των γαλλικών εκλογών, αφού επιθυμεί σφόδρα την επανεκλογή του Μακρόν για να μη διαταραχθεί η ελληνογαλλική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Ενδεχόμενη εκλογή της Λεπέν θα είναι καταστροφή όχι μόνο για τη Γαλλία ή την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος