FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (11/07/2022)

Ημερομηνία: 11-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Σε… survivor εξελίσσεται ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλος, αφού μία ακόμα απόπειρα καρατόμησής του μάλλον αποτυγχάνει. Το θέμα είναι να σταματήσει ο Καρβέλης να τον «αδειάζει» και να εφαρμόσει αυτά που είχε πει προ μηνών η Γκάγκα. Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι και δεν το ξέρουμε…
*Η διαφαινόμενη μετάθεση των εθνικών εκλογών για το 2023 μπερδεύει τα πράγματα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού ο Κατσιφάρας θέλει μεν να κατέβει για βουλευτής αλλά δεν έχει βγει από το μυαλό του τελείως η αυτοδιοίκηση.
*Η πλάκα είναι ότι προχθές έβγαλε «βουλευτική» ανακοίνωση για τα ΑΕΙ, αφού σχολίασε μόνο τη μεταφορά της Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα. Την επόμενη μέρα κάποιος του θύμισε ότι είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Δυτικής Ελλάδας και έβγαλε νέο Δελτίο με Αμαλιάδα και Πύργο μέσα.
*Μπερδέματα με την τοπική του ΠΑΣΟΚ στην Αμαλιάδα, αφού έγινε κάποιο λαθάκι στην καταγραφή των αποτελεσμάτων. Αντί για 67, κάποιοι έγραψαν… 167 κατά λάθος, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα και να χρειαστεί διόρθωση.
*Αιχμηρή ανάρτηση από τον Χρήστο Γαβρά, με… αποδέκτες προφανώς εσωκομματικούς αντιπάλους τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την καρατόμησή τους. Η αποκρυπτογράφηση δεν είναι και πολύ δύσκολη.


Πολιτικολογίες

*Η απόφαση του Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της τετραετίας θυμίζει περισσότερο… ΠΑΣΟΚ και λιγότερο ΝΔ ή –για να είμαι πιο ακριβής- περισσότερο Σημίτη παρά Καραμανλή. Ο πρώτος είχε χάσει τις ευρωεκλογές του ΄99 και δεν πήγε σε εκλογές άμεσα, αλλά προτίμησε να ανασυνταχθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές έναν χρόνο μετά, τον Απρίλιο του 2000.
*Ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε πρόωρες εκλογές το 2007 στα τριάμισι χρόνια, τις κέρδισε αλλά από τους 165 βουλευτές του 2004 πήγε στους μόλις 152. Μετά το «αντάρτικο» του Τατούλη έμεινε με 151 και δυο χρόνια μετά σύρθηκε σε εκλογές τις οποίες έχασε.
*Στο μυαλό του πρωθυπουργού μέτρησε το γεγονός ότι και να πάρει αυτοδυναμία με διπλές εκλογές το φθινόπωρο, θα είναι «κουτσή», το πολύ 153 βουλευτές και με ισχυρή σαμαρική πτέρυγα. Επομένως δεν είναι δεδομένη η εξάντληση μίας ακόμα τετραετίας.
*Επίσης ο αστικός μύθος λέει πως ο πατέρας του τον είχε συμβουλέψει να μην κάνει το δικό του σφάλμα, δηλαδή να κυβερνήσει με 151 βουλευτές, αλλά να ξανακάνει εκλογές. Ο Κυριάκος μάλλον προτιμά την εκδοχή της συγκυβέρνησης από την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
*Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι βγαίνουν διπλά ωφελημένοι αφενός διότι έκαψαν το χαρτί του αιφνιδιασμού των πρόωρων εκλογών και αφετέρου θεωρούν πως με έναν ακόμα χειμώνα στην πλάτη της ΝΔ, η διαφορά θα μειωθεί κι άλλο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος