FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (11/05/2022)

Ημερομηνία: 11-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Στο συνέδριο της ΝΔ παρευρέθηκε η κόρη του αείμνηστου Θοδωρή Βλαγκούλη, Άννα Μαρία, η οποία συναντήθηκε και συζήτησε με αρκετά στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος. Kαλού κακού, σημειώστε το όνομά της για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Ηλείας, διότι μία θέση έχει ούτως ή άλλως αδειάσει σίγουρα.
*Μπορεί η ομάδα Δανιελιάν να έχασε στη νομαρχιακή, αλλά τουλάχιστον κατάφερε να κερδίσει την πλειοψηφία στις δύο μεγάλες τοπικές, Πύργου και Αμαλιάδας. Δεν είναι και μικρό επίτευγμα.
*Οργώνει την Ηλεία τις τελευταίες ημέρες ο συντονιστής της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Φλεβοτόμος, ενόψει των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών της Κυριακής.
*Συμπαραστάτης στους ΤΟΕΒ ήταν προχθές στα δικαστήρια ο Θοδωρής Βασιλόπουλος, όμως άδραξε την ευκαιρία να κάνει τα παραπονάκια του, λέγοντας ότι ο ίδιος παλεύει διαρκώς για τους αγρότες αλλά καλό λόγο δεν ακούει από κανέναν.


Πολιτικολογίες

*Ξαφνικά εμφανίστηκαν μαζεμένες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η διαφορά είναι γύρω στο 8%. Φυσικά δεν αμφισβητώ την εγκυρότητά τους, όμως μπορώ βάσιμα να εικάσω πως το προηγούμενο διάστημα είχε μειωθεί η διαφορά και ότι ξανανέβηκε μετά την ανακοίνωση των μέτρων για το ρεύμα.
*Αν πάντως η δημοσκοπική διαφορά είναι στο 8% και οι θερινοί μήνες κυλήσουν όπως τα έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, ο πειρασμός για φθινοπωρινές κάλπες είναι πολύ μεγάλος, αφού ένα 40% του κόσμου είναι υπέρ των πρόωρων εκλογών. Οι αθηναϊκές πηγές μου επιμένουν ότι δεν έχει «καεί» οριστικά το συγκεκριμένο σενάριο.
*Το αξιοσημείωτο εύρημα πάντως είναι το 12,6% του ΠΑΣΟΚ, κάτι που δείχνει ότι «έκατσε» η σκόνη από την εκλογή Ανδρουλάκη και ότι θέλει μεγάλο αγώνα για να πιάσει το 15% και να αποκτήσει πραγματικό ρυθμιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.
*Τη σκυτάλη από τον Μητσοτάκη πήρε ο Δένδιας, απαντώντας στις κορόνες του Σαμαρά περί πατριωτισμού. Ο ΥΠΕΞ εμμέσως πλην σαφώς του απέδωσε «ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες», επειδή ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός διαφώνησε με τη διεξαγωγή διαλόγου με την Τουρκία.
*Κόντρα όμως είχαμε και ανάμεσα στον Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Κώστα Μπακογιάννη με «φόντο» την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας. Ο δήμαρχος Αθηναίων μεταξύ άλλων άφησε αιχμή κατά του υπουργού, λέγοντας ότι του ζητάει ραντεβού εδώ και έναν μήνα χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος