FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (10/06/2022)

Ημερομηνία: 10-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Οι βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν, οι δήμαρχοι και οι αιρετοί γενικώς δέχονται τις πρώτες κρούσεις για να παράσχουν στήριξη σε υποψήφιους βουλευτές. Τώρα θα ζήσουμε το ανάποδο του 2019.
*Οι ετεροδημότες της Αθήνας στηρίζουν, λέει, Μητσάρα για δήμαρχο Ήλιδας. Οι ετεροδημότες άλλου δήμου μπορεί, της Ήλιδας δύσκολα…
*Επενδυτικό δάνειο 2,6 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία θα πάρει από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων ο δήμος Ζαχάρως. Προχωράνε παράλληλα το γυμναστήριο και το Πολύκεντρο, οπότε τον βλέπω φαβορί τον Αλεξανδρόπουλο το 2023.
*Σε αναπλ. συντονιστή της Αποκεντρωμένης υποβιβάστηκε ο Νίκος Παπαθεοδώρου, αφού συντονιστής ανέλαβε –ξανά μετά από χρόνια- ο Διονύσης Παναγιωτόπουλος. Δεν γνωρίζω παρασκήνιο, αλλά η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι πως ο Παναγιωτόπουλος είναι πιο… κυβερνητικός. Απλώς η αλλαγή έγινε στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης, ενώ αυτά συνήθως γίνονται νωρίτερα.


Πολιτικολογίες

* Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» κατά του καρκίνου μαστού ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχω την αίσθηση ότι θα συνεχιστούν οι κοινωνικού χαρακτήρα παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα, διότι και ψήφους φέρνουν και «ακίνδυνες» δημοσιονομικά είναι.
* Mια λαμπάδα στον Βούλγαρο πρωθυπουργό Κίριλ Πέτροφ πρέπει να ανάψει ο Μητσοτάκης, διότι δεν σκοπεύει να άρει το βέτο για την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας για λόγους προστασίας των δικαιωμάτων των Βουλγάρων που ζουν στη γειτονική χώρα.
* Όσο οι Βούλγαροι δεν ανοίγουν την πόρτα στη Βόρεια Μακεδονία, τόσο θα καθυστερεί την κύρωση των διακρατικών συμφωνιών η Ελλάδα, οπότε δεν θα γκρινιάξει στον Μητσοτάκη ο Σαμαράς. Μια χαρά τον βόλεψαν, ποιες Πρέσπες τώρα…
* Σε χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη υποβλήθηκε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σύντομα θα επιστρέψει στα καθήκοντά του και θα είναι παρών και στις επόμενες εκλογές, μη σας δημιουργούνται σκέψεις περί απόσυρσης.
|* Στους 111 οι διασωληνωμένοι από κορονοϊό χθες, ενώ καταγράφηκαν εννέα θάνατοι. Σαφώς έχουν μειωθεί οι θάνατοι ημερησίως, όμως είναι για προβληματισμό το γεγονός ότι δεν έχει έρθει ακόμα η μέρα που δε θα έχουμε κανέναν θάνατο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος