FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (10/05/2022)

Ημερομηνία: 10-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Καθαρή και ψιλοάνετη η εκλογή των στελεχών που ανήκουν στον ευρύτερο κύκλο επιρροής του Μιχάλη Κατρίνη, αφού οι συσχετισμοί αποτυπώνουν σκορ 8-5.
*Μεγάλος κερδισμένος όμως από την εκλογική διαδικασία είναι και ο αντιδήμαρχος Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος έδειξε ότι παραμένει… μάστορας της κάλπης.
*Άρωμα γυναίκας στο τιμόνι κομβικής υπηρεσίας της ΠΕ Ηλείας εντός των επόμενων ημερών.
*Έχω μια απορία από την περασμένη εβδομάδα: Πώς γίνεται κάποιος να δηλώνει αριστερό ΠΑΣΟΚ και να μπαίνει στο ψηφοδέλτιο δεξιού υποψήφιου δημάρχου μεταπηδώντας από περιφερειακό ψηφοδέλτιο του «δεξιού» ΠΑΣΟΚ; Λέτε να είμαι υπερβολικός;


Πολιτικολογίες

*Ανεβασμένος ψυχολογικά δείχνει ο Μητσοτάκης, καθώς θεωρεί ότι τα μέτρα για το ρεύμα, ο τουρισμός και η ύφεση στην πανδημία διαμορφώνουν εκ νέου ευνοϊκό πολιτικό σκηνικό για τη Νέα Δημοκρατία. Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν δεν τιθασευτεί ο πληθωρισμός, ο κόσμος δεν ηρεμεί.
*Ψηλά ανέβασε τον πήχη το ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές, αφού προσήλθαν περίπου 180.000 πολίτες για ψήφο. Για αυτό το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας εντείνει τις περιοδείες και τις συναντήσεις για την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής, μετατρέποντας τη διαδικασία σε άτυπο δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης.
*Να ξέρετε πάντως ότι ένας καλός κομματικός μηχανισμός δεν μπορεί να βοηθήσει ένα κόμμα του 8% να πάει ξανά στο 30%, αλλά μπορεί να το βοηθήσει να κυριαρχήσει σε μικρότερες κάλπες, όπως της αυτοδιοίκησης ή του συνδικαλισμού.
*O κόσμος επέλεξε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δύο ονόματα δηλαδή. Μου θυμίζει τις περιπτώσεις που βαφτίζουμε με δύο ονόματα τα παιδιά, για να μη γκρινιάζει κανένα σόι. Ε, κάπως έτσι έγινε και τώρα.
*Με καυστικό τρόπο σχολιάστηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι το ΚΚΕ έστειλε εκπρόσωπο στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν έκανε το ίδιο και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είπαμε, να υπάρχει κόντρα αλλά όχι κι έτσι…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος