FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (10/01/2023)

Ημερομηνία: 10-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές
*Έκανε δυναμικό πέρασμα ο Σούλης από την Αμαλιάδα προχθές. Πρώτα είδε Κόροιβο και χαιρετήθηκε κατά σειρά με Κατρίνη, Καλαματιανό και Μπράμο, ενώ στην πολιτική εκδήλωση που έκανε, πήγε τελικά και η Αυγερινοπούλου. Οι τέσσερις από τους έξι για το ψηφοδέλτιο δηλαδή…
*Μπορεί ο ίδιος να μην είπε κάτι ξεκάθαρα, αλλά το δικό μου συμπέρασμα είναι απλό: επιδιώκει να είναι υποψήφιος στην Ηλεία. Το θέμα όμως είναι ποιος «κόβεται» για να μπει αυτός. Εδώ σας θέλω, γιατί εγώ απάντηση δεν έχω ακόμα.
*Πληροφορούμαι ότι δήμαρχος μεγάλης πόλης έχει αποσπάσει τη στήριξη δύο βουλευτών Ηλείας, οι οποίοι –εφόσον επανεκλεγούν- θα τοποθετήσουν άτομο του γραφείου τους στο ψηφοδέλτιό του.
*Την… τιμητική του είχε ο Τζαβάρας στον αθηναϊκό Τύπο του Σαββατοκύριακου –έντυπο και ψηφιακό- αφού τον είχαν δίπλα δίπλα με τον Τατούλη και σχολίαζαν την αποχώρησή του από την κεντρική πολιτική σκηνή και την πρόθεσή του να κατέβει για περιφερειάρχης.
*Βέβαια, γράφτηκε κι ότι υπάρχουν μετρήσεις που θέλουν τον Μωραΐτη να κερδίζει όχι μόνο τον Φαρμάκη αλλά οποιονδήποτε αντίπαλο. Εγώ αν ήξερα ότι είμαι πρώτος, θα τη δημοσίευα τη δημοσκόπηση για να φτιάξω κλίμα. Το κόλπο με τις διαρροές είναι παλιομοδίτικο.
*Έντονη…. Απόχρωση ΣΥΡΙΖΑ είχε η γιορτή του Γιάννη Λέντζα, αφού έσπευσαν να του ευχηθούν στο δημαρχείο πολλά στελέχη, που ενδεχομένως να είναι και στο ψηφοδέλτιο. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει χρίσμα ή στήριξη στην επερχόμενη κάλπη, αλλά η καλή σχέση με το κόμμα είναι δεδομένη.


Πολιτικολογίες

*Μια μικρή ζημιά την έκανε στον Θεοδωρικάκο το κυριακάτικο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός κυκλοφορεί με ασφάλεια που θυμίζει… Μπαράκ Ομπάμα! Λέτε να σχετίζεται με την εκλογική του περιφέρεια ή με άλλη ιστορία αυτή η κριτική;
*Έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασε με ανάρτησή του ο Γιώργος Καμίνης για τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μια χαρά είναι ο άνθρωπος, μην τον δείτε ευρωβουλευτή σύντομα αν τυχόν η Καϊλή κηρυχθεί έκπτωτη.
*Πεσμένες μαθαίνω πως είναι οι «μετοχές» του Σπίρτζη αυτήν την περίοδο εντός ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσία του στα τηλεοπτικά πάνελ δεν είναι και η καλύτερη, στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει κάνει και καμιά ιδιαίτερη δουλειά εκτός από το να μιλάει με τον Κατσιφάρα και την ομάδα του, οπότε ένας προβληματισμός υπάρχει.
*Κυκλοφορεί μια φήμη πως η κυβέρνηση θα «πειράξει» την ποσόστωση και θα μειώσει τον απαιτούμενο αριθμό γυναικών. Δεν το πολυπιστεύω γιατί θα δείξει ηττοπάθεια και αδυναμία συγκρότησης ψηφοδελτίων, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί το 50-50.
*Οι φήμες περί εκλογών μετά το Πάσχα όλο και φουντώνουν, οπότε ο Μητσοτάκης θέλει πρώτα να πάνε οι νέοι για δουλειά στα νησιά και μετά να στήσει κάλπη. Αυτό είναι κάτι που στον ΣΥΡΙΖΑ το απεύχονται και αναπροσαρμόζουν την τακτική τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος