FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (09/11/2022)

Ημερομηνία: 09-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Προς αναβολή οδεύει η ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Ηλείας, Αθανασίου, λόγω του θανάτου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

*Δύσκολα θα αλλάξει η ανδρική τετράδα Κατρίνη, Αμπου-Χάντμπα, Γ.Παναγιωτόπουλου και Χρόνη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία.

*Ενήμερος ήταν εδώ και μερικές ημέρες ο Λύτρας για την ανεξαρτητοποίηση του Μπράμου, καθώς τον ενημέρωσε ο ίδιος προσωπικά, ξεκαθαρίζοντάς του ότι η απόφασή του δεν σχετίζεται με την εκλογή του στο «τιμόνι» της παράταξης, αλλά είναι απότοκο ώριμης σκέψης.

*Με τον Αντώνη Πατρινό ως επικεφαλής έχουν ξεκινήσει την κατάρτιση δημοτικού συνδυασμού στον δήμο Ήλιδας τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης αλλά και της νομαρχιακής.


Πολιτικολογίες

*Ανεβασμένα τα κρούσματα covid τον Νοέμβριο και οι διασωληνωμένοι στους 89. Ο σχετικά καλός καιρός έχει βοηθήσει σε αυτό, αλλά τον Δεκέμβριο που θα έρθουν τα κρύα και οι βροχές, θα μπούμε σε κλειστούς χώρους και η διασπορά θα είναι μεγαλύτερη.

*Δεν ξέρω αν στην κυβέρνηση ασχολούνται με τον κορονοϊό ή θεωρούν ότι είναι πλέον διαχειρίσιμη η κατάσταση, αλλά ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος είναι μήνες έξαρσης. Μην ξεχνάτε πως το 2023 είναι προεκλογική χρονιά και με το που θα μπει η Πρωτοχρονιά θα είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για κάλπες.

*Παρέλειψα να σχολιάσω την τοποθέτηση του αξιόλογου επιστήμονα Συνταγματολόγου Παναγιώτη Δουδωνή για τη θέση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού. Πρόκειται για σοβαρό στέλεχος που εντάσσεται στον ευρύτερο κύκλο των βενιζελικών. Άλλο ένα δείγμα της καλής σχέσης Ανδρουλάκη με τον «Μπένι».

*Δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι με την τοποθέτηση του Στέφανου Τζουμάκα ως επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, όλοι αναγνωρίζουν την επιρροή που έχει στο κοινό που σχηματικά αποκαλείται «παλαιό ΠΑΣΟΚ» και την εμπειρία του στην πολιτική.

*Προϋπόθεση για «γαλάζιο χρίσμα» σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες είναι η στήριξη του κυβερνητικού έργου στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Όποιος κρατήσει αποστάσεις και παραστήσει τον «αντάρτη», δε θα λάβει βοήθεια τον Οκτώβριο του 2023.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος